ANNONSE
Annonse

Vært død i 26 år - truer barna med å legge seg ved siden av dem om kvelden

Foto: ILLUSTRASJON

KOMMENTAR: Og tror du ikke noe på det, så kan du bare google opp navnet til den døde kvinnen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 23.10.2016 kl 22:51

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

Jeg husker godt kjedebrevene da jeg var liten og ung. Den gangen på papir. Håndskrevet.

– Dette brevet må du sende til minst ti andre personer, ellers går det deg veldig ille. Du dør, og moren og faren din, sto det kanskje.

Kanskje til og med hele familien kunne stryke med, hvis man ikke skrev av brevet, og sendte det videre til en annen stakkar. Som også kanskje ble vettskremt og rett og slett ikke turte noe annet.

Ikke bare kostet det mye penger å sende dengangens kjedebrev. For vi trengte jo frimerker til alle brevene. Ikke minst ble det også fryktelig mye jobb. For alle eksemplarene måtte jo skrives av - altså avskrift.

Helt til noen luringer skjønte at det var lettere å kanskje få låne en kopimaskin et sted. Og bare doble antall utsendelser. Det ga nok ekstra god samvittighet, og visshet om at denne familien nok var godt sikret fra hevnaksjoner i regi av kjedebrevinitiativtagerne.

Og hvem var egentlig de? Hva får de selv ut av det, de som setter i gang disse kjedebrevene? Bortsett fra å skremme barna?

Vi fikk jo råd om å ikke sende videre fra de voksne. Jeg tror faktisk det egentlig ikke er, eller var lov heller. For det er jo ikke lov å skremme andre - er det?

Det gikk i hvert fall mange år, etter barne- og ungdomsskole, uten ett eneste kjedebrev til meg. For vi voksne lar oss jo ikke skremme av kjedebrev, gjør vi?

Helt til mine egne barn begynte å motta kjedebrev. For de lever i beste velgående, kjedebrevene.

Men selvfølgelig, kjedebrevene, følger også utviklingen. Nå kommer de digitalt. Enten via sosiale medier - eller på SMS.

Min yngste datter , i barneskolealder, fikk nylig en slik SMS. Hun ble skremt. Hun har også mottatt lignende tidligere, men denne var spesiell.

Her var det ikke bare trusler om å sende videre noe, ellers dør du, og kanskje hele tjukkeste slekta går med.

Nei, i denne ble det også truet med at en død kvinne gjennom mange år, også nevnt ved navn, kommer og sover ved siden deg. Ikke bare en kveld i ny og ne, men hver kveld. Hvis min datter da da ikke sender SMS'en videre til 20 andre barn.

Det oppfordres også til å google navnet, for å enda mer kjenne på hvor viktig det er å spre dette videre.

Hvis i hele tatt noe positivt ved utviklingen av kjedebrevene, så er det jo at ting går mye raskere nå. Man slipper å sitte i timesvis å skrive av disse kjedebrevene. Man slipper også å kjøpe frimerker. Økonomisk så snakker vi om noen rimelige SMS'er.

Så eventuelt bare sende videre avgårde, og så kan de små senke skuldrene, og håpe på mange lykkelige år med familien likevel.

Men min datter sender ikke denne videre. Hun kommer heller ikke til å sende neste videre. For som hennes mor nå har fortalt, så fikk jeg også mange kjedebrev da jeg var på hennes alder.

Jeg ble nok skremt jeg også, men jeg rakk aldri å få gjort avskrift av 10 - 20 brev, kjøpe frimerker, og få postet brevene. Før det var gått så langt tid, at ulykka nok hadde vært ute uansett.

Og det har gått bra så langt. Og mitt tilfelle er nok langt fra enestående. Så vi satser på at det går bra denne gangen også.

Den som lever får se.

LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse