Nordre Aker Budstikke

10 kvadratmeter solgt for flere millioner

Ikke store hytta, eller boligen, men romslig tomt. Og høy pris ble det. Foto: Eiendomsmegler 1

Ikke noe som tyder på labert boligmarked i dette området.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 12.09.2017 kl 08:32

SØRBRÅTEN: – Ønsker du å bo tilbaketrukket fra storbylivet, men samtidig kun 20 minutter fra byen? Hvis du også setter pris på friluft og direkte kontakt med naturen er dette et perfekt sted!

Det var hva prospektet lokket med.

LES OGSÅ: Det har vært butikk i lokalene siden 1970 - nå blir det store endringer

Kan bli helårsbolig

Hytta på tomta, som også kan bli helårsbolig, var kun 10 kvadratmeter og satt opp i 1930. Men tomta er på nesten 4 mål, helt nøyaktig 3,8 mål. Adressen er Minåsveien.

Likevel, det er i henhold til reguleringsplan ikke lov å bygge så mye du vil og har plass til i området, men innenfor reguleringsbestemmelsene for området.


«For bygging av helårsbolig gjelder blant annet følgende: Det tillates kun én boenhet på hver eiendom. Sekundærleilighet tillates ikke. Tillatt bruksareal skal inkludere bebyggelse under terreng. For eiendommer med én boenhet skal tillatt bruksareal ikke overstige bruksareal = 325 m² (inkl. garasje/uthus/parkering/rom for tank til svartvann), hvorav 15 m² kun kan utnyttes til rom for tank til svartvann,» står det i reguleringsbestemmelsene.

Biloppstillingsplasser medregnes i tillatt bruksareal med 18 m² pr plass. For eiendommer med én boenhet skal det avsettes to parkeringsplasser.

LES OGSÅ: Å ha angst er ikke moro - jeg gråt i drosjen hjem, jeg er lei av å føle meg annerledes

4,6 millioner kroner

Prisantydning var 3 millioner kroner for hele stasen, men da budrundene var over, endte salgssummen på hele 4,6 millioner kroner - 1,6 millioner kroner over prisantydning.

– Eiendommen ligger i et etablert boligområde, skjermet og tilbaketrukket fra Sørbråtveien. Eiendommen fremstår i dag som en frodig naturtomt med skogterreng. Tomten ligger solrikt og høytliggende. Et nytt hus eller hytte vil kunne få en flott utsikt til området rundt og trolig en gløtt til Maridalsvannet, står det også i prospektet.

Stor interesse

Eiendomsmegler 1, ved eiendomsmegler Jorun Kvale, forteller til Nordre Aker Budstikke at interessen har vært stor, og bekrefter salgssummen på 4,6 millioner kroner.

– Vi la ut eiendommen forrige lørdag, og det har vært god interesse helt siden da. Mange fra Bydel Nordre Aker og også fra området har vært interessert. Til slutt sto det igjen seks budgivere, forteller Kvale.

– Eiendommen ligger i i Marka, men nære byen. Det er attraktivt for mange. I tillegg er det enkelt å få omregulert hytta til helårsbolig, legger hun til.

LES OGSÅ:

Meld deg på nyhetsbrev!

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...