Nordre Aker Budstikke

100 musikanter, sangere, dansere og artister feirer Kjelsås skoles musikkorps 70 år

Anette Løbach omkranset av aspirantene i Kjelsås. Foto: KJELSÅS SKOLES MUSIKKORPS

Med musikk hentet fra Les Miserables, Skyfall fra James Bond, Brick in the Wall, Gudfaren og Star Wars, og ikke minst et plot og drama!

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 25.10.2017 kl 10:02

KJELSÅS: Kjelsås skoles musikkorps fyller 70 år og Kjelsås skole er 100 år, noe som feires med et stort musikalsk løft. Det vil delta flere enn 100 musikere, sangere, dansere og artister på scenen når korpset får med seg lokale musikalske krefter til jubileumskonserter på Kjelsås skole 3. - 5. november 2017.

Les Miserables Skyfall og Brick in the Wall

Konserten er lagt opp som et musikkspill med musikkperler fra mange forskjellige stilarter: Musikalen Les Miserables, Skyfall fra James Bond, Brick in the Wall fra The Wall, tema fra Gudfaren og tema fra Star Wars, er noen eksempler.

Med seg på reisen har de skolens sangkor, Uranienborg skoles musikkorps, dansere fra Den norske ballettskole og profesjonelle artister som Martin Hovland, Anette Løbach og Herman Styri Myhren.

HER KAN DU SE PROMOTIONVIDEO FRA ØVINGENE MED MER - LAGET AV KJELSÅS SKOLES MUSIKKORPS/MAGNUS KØBER:

Handlingen

– Handlingen er bygget rundt en dyster fremtidsvisjon: Vi ser for oss at verdensøkonomien har kollapset, EU har falt fra hverandre, og det er borgerkrig over store deler av
kontinentet”, forteller Ole Martin Løvvik som er hjernen bak oppsetningen.

– Norge har unngått krig, men en militærjunta styrer landet etter et statskupp i 2028. Oljefondet mistet hele verdien omtrent samtidig, og folk flest har det nå veldig knapt. En av de få tingene det går an å tjene penger på fremdeles, er loppemarked, forteller Ole Martin videre.

Mer er han ikke villig til å røpe, men oppfordrer til å komme på en av de 4 forestillingene i begynnelsen av november, billetter får du via Ticketmaster.

Kjelsås skoles hoved- og juniorkorps, og hovedkorpset til Uranienborg. Foto: KJELSÅS SKOLES MUSIKKORPS


Er det ikke veldig ambisiøst å sette opp en så stor forestilling, med 22 sanger som er skrevet spesielt til dette prosjektet, og noen av dem med svært høy vanskelighetsgrad?

– Jo, det er det, men det er jo det som gjør det litt spennende også, sier Marius Gjersø som er
hovedkorpsdirigent for både Kjelsås og Uranienborg til vanlig.

– Man må sette målene litt i overkant, sånn at man har noe å strekke seg etter, sier han med et glimt i øyet.

Mange barn

Det er mange barn involvert, og noen ganger er det utfordrende å holde styr på dem.
Hvordan fungerer det når disse skal forholde seg til dere som er profesjonelle artister?

– Det går kjempefint.


Barna er godt forberedt, og de hører på dirigentene sine.

– I tillegg har regissøren stålkontroll, så det har gått veldig greit”, sier Anette Løbach som spiller en av hovedrollene i stykket.

– Det er utrolig givende å jobbe med barn. Barn er glade, entusiastiske og impulsive. Du vet liksom aldri hva som skjer i neste øyeblikk, legger hun til.

Forestillingen har også med dansere fra Den Norske Ballettskole. Foto: Stian Schioldborg

Snekres og males

Det er mye forberedelser som skal til. Sponsorer er nødvendig for å finansiere det hele, men
det kreves også stor innsats fra foreldrene i Kjelsås skoles musikkorps. Det snekres og males
kulisser, bygges scener og lages mat til ungene som er på seminar for å lære seg alle
sangene.


– Det er dette teamarbeidet som gjør det ekstra gøy. Akkurat som loppemarked, hvor vi også jobber mye, og ender opp med et godt resultat. Bonusen er at vi blir veldig godt kjent med hverandre. Slikt samarbeid er helt unikt for korps, forteller Ulf Eriksen, loppesjef i korpset.

LES OGSÅ:

Meld deg på nyhetsbrev!

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...