Nordre Aker Budstikke

104 nye koronasmittede i Oslo – 3 i Nordre Aker

Bydel Nordre Aker har fortsatt langt lavere smittetrykk enn de fleste andre bydeler i Oslo rett før vinterferien starter. Foto: Jil Yngland (NTB) / Oslo kommune (Illustrasjon)

Det er registrert 104 koronasmittede i Oslo siste døgn. Det er 34 færre enn dagen før, men 20 flere enn snittet de foregående sju dagene.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 19.02.2021 kl 10:40

OSLO / NORDRE AKER: Samme dag forrige uke ble det registrert 71 smittetilfeller. Smittetallet er 31 mer enn gjennomsnittet de foregående 14 dagene, som var på 73 smittede per dag.

Antall smittede per dag i Oslo de siste 14 dagene. (Kilde: Oslo kommune)

Det høyeste smittetrykket i Oslo er registrert i bydel Sagene med 292,8 smittede per 100.000 innbyggere de siste to ukene. Det siste døgnet er det registrert 13 nye tilfeller i Nordre Akers nabobydel, mot 17 dagen før. Det er flere pågående utbrudd i bydelen, blant annet i tilknytning til Margarinfabrikken barnehage. Fredag morgen er det påvist 21 smittetilfeller ved barnehagen, skriver Sagene Avis.

På andreplass ligger Stovner bydel, som har 252,1 smittede per 100.000. Det er 21 flere enn dagen før, men likevel godt under tallet på rundt 600 som bydelen har hatt på det meste. I smittetilfeller ble det registrert 11 nye siste døgn, mot 26 dagen før. Dermed er smittetrykket på vei opp igjen i bydelen i ytre øst, etter at det de siste to ukene har falt kraftig.

I Nordre Akers nabo i øst, bydel Bjerke som inntil i går lå på andreplass, er smittetrykket nå ned til 236,4 mot 245,3 i går. Der ble det registrert fire nye smittetilfeller siste døgn, halvparten av antallet dagen før.


Lavest smitte er det i Nordre Aker med 62 smittede per 100.000 innbyggere de siste to ukene, det samme som dagen før. Torsdag ble det registrert tre nye tilfeller her. Det er nest lavest i byen, bare Nordstrand og Ullern har hatt færre nye smittetilfeller, med to hver. Målt i smittetrykk ligger Nordstrand én plass over Nordre Aker, med 74,3 per 100.000, deretter følger Ullern med 89,7.

Antall smittede per dag i Nordre Aker. Smittetrykket regnes ut fra antall smittetilfeller per 100.000 innbygger de siste 14 dagene. Når de tre dagene uten smitte for snart to uker siden i helgen faller utenfor statistikken, er det fare for at trykket øker, dersom antall registrerte nysmittede ikke også faller. (Kilde: Oslo kommune)

Bydelsoverlege Tom Sundar fortalte torsdag til Nordre Aker Budstikke at det ikke er registrert noen tilfeller av mutert virus i bydelen den siste måneden. Totalt har kun fire smittetilfeller i bydelen gitt utslag mot mutert virus, til tross for at helsebyråd Robert Steen i går fortalte av om lag 20 prosent av de positive prøvene i Oslo nå er muterte virusvarianter.

I Nordre Aker følger de nå med på om åpningen av lesesaler og campuser i tilknytning til Universitetet på Blindern og BI i Nydalen vil kunne gi økt smitte når mobiliteten blant studentene øker etter flere uker med hjemmestudier.


I alt 18.731 Oslo-borgere er registrert smittet siden mars i fjor. 776 av dem i Nordre Aker.

Smittesituasjonen i bydelene
Antall smittede per 100.000 innbyggere i bydelene de siste 14 dager. Tall i parentes er det faktisk antallet smittede.

 • Sagene - 292,8 - (132)
 • Stovner - 252,1 - (84)
 • Bjerke - 236,4 - (79)
 • Alna - 212,8 - (106)
 • Gamle Oslo - 199,4 - (117)
 • Søndre Nordstrand - 183,9 - (72)
 • Østensjø - 169,3 - (86)
 • Grorud - 162,4 - (45)
 • Grünerløkka - 128,2 - (80)
 • Vestre Aker - 110,2 - (56)
 • Frogner - 109,7 - (65)
 • St. Hanshaugen - 99 - (40)
 • Ullern - 89,7 - (31)
 • Nordstrand - 74,3 - (39)
 • Nordre Aker - 62 - (33)


(Kilde: Oslo kommunes koronastatistikk, per. 19.02.2021, kl. 10.30)

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...