Nordre Aker Budstikke

Når fortauskanten er høyere enn fortauet

Odd Erik Lande bor i Grefsenveien, og er ikke imponert over fortauets tilstand fra platået og retning Kjelsåsveien. Foto: NORDRE AKER BUDSTIKKE

Men verken Sporveien eller Bymiljøetaten har noen hast med å fikse på fortauet nå.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 11.12.2019 kl 09:32

GREFSEN: Mandag 9. desember åpnet Grefsenveien igjen for toveistrafikk, mellom Platåveien og Midtoddveien. For kort tid siden spurte også en beboer langs veien om også fortauene skulle oppgraderes:

– Vi bor rett ved Grefsenplatået, og har med forståelse tilpasset oss endrede forhold gjennom anleggsperioden, og tatt det for gitt at også fortauene vil bli oppgradert. Deler av fortauet fra platået og mot skolen er nå en berg- og dalbane, som det er nesten umulig å kjøre en barnevogn på. Hva med rullestol da? Vi har også sett oss nødt til å gå i veibanen enkelte steder, på grunn av at fortauet er i altfor dårlig stand, sa blant annet Rune Rimmereide Nilsen. Les hele saken her.

Flere andre beboere reagerer også på dårlig standard på fortau i Grefsenveien, og har sendt mailer til Nordre Aker Budstikke om dette.

Sporveien svarte i den forrige saken om fortau at dette ikke er en del av deres prosjekt i oppgraderingen av Grefsenveien. Bymiljøetaten svarte i saken at de planlegger å ruste opp fortauene i Grefsenveien, fra Disen og opp til Midtoddveien.

– Farlig

Odd Arne Lande bor i Grefsenveien, ved Grefsenplatået. Han har fulgt med på Sporveiens arbeider i Grefsenveien, og på de forskjellige sakene i Nordre Aker Budstikke om arbeidene. Han har henvendt seg til Sporveien om dårlige fortau etter anleggsarbeidet, og mener det bør gjøres noe nå med eksempelvis fortauet fra platået retning Kjelsåsveien. Dette er ikke trygt, ifølge Lande.


– Fortauskanten er høyere enn fortauet, jeg har målt at det på det verste er 13 centimeter høydeforskjell på tverrsnitt over 1,5 meter bredde. Dette kan være farlig. Jeg mener dette skyldes skader etter anleggsarbeidene, og at det blant annet er kjørt med tunge anleggsmaskiner på fortauet, sier Odd Erik Lande, som til svar fra Sporveien har blitt henvist til å sende en klage til skadekontoret til selskapet.

– På østsiden av Grefsenveien fra nummer 109 og nordover har anleggsmaskiner brukt fortauet med det ene hjulsettet, mener Lande.

Sporveien gjentar tidligere svar til Nordre Aker Budstikke: Fortauene ikke er en del av deres Grefsenveien-prosjekt.

– Vi kan være enige om at fortauene er gamle og hadde trengt en fornyelse, men en oppgradering av disse er ikke en del av den bestillingen Sporveien har fått for vårt prosjekt, i følge kommunikasjonsrådgiver Tone S. Tuhus.

– Avviser Sporveien at den har forårsaket skade på fortauene i forbindelse med prosjektet i Grefsenveien?


– Fra Sporveiens side kjenner vi ikke til at det er skader på fortauet som vi eller prosjektet har skyld i. Hvis beboeren mener det er påført skade som følge av anleggsarbeidene som har pågått, må han sende en klage til Sporveiens skadekontor, noe vi for øvrig allerede har meddelt beboeren i tidligere korrespondanse med ham.

Sporveien kommenterer ikke spørsmål fra Nordre Aker Budstikke om hva de tenker om at Lande som privatperson skal klage på skade på offentlig fortau, til Sporveiens skadekontor.

– Lite trolig

Bymiljøetaten viser også til svar i tidligere sak, om oppgradering av fortau og sykkelfelt i Grefsenveien. Og det er ingen planer om å følge opp eventuelle skader på fortauet, overfor Sporveien.

– Vi har ikke gjort noen undersøkelser på stedet, men siden fortauene skal oppgraderes allikevel til våren og sommeren er det lite trolig at vi kommer til å følge det opp noe mer nå. Bymiljøetaten jobber i disse dager med prosjektering av oppgradering av fortau og sykkelfelt fra Disen holdeplass til Midtoddveien. Vi kan foreløpig ikke si akkurat når vi vil komme i gang med selve byggingen, men målet er å få gjennomført mye til skolestart neste år, ifølge Monica T. Olsen, presseansvarlig i Bymiljøetaten.


Bymiljøetaten svarer også at det ikke er noen vedtatt standard for høydeforskjell mellom kantstein og fortau.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...