ANNONSE
ANNONSE
Nordre Aker Budstikke

Politiet: Flere ungdommer ranet i Oslo vest

Foto: ARKIV NORDRE AKER BUDSTIKKE

OPPDATERT: Politiet melder klokken 21.22 at de er i kontakt med ytterligere fire ungdommer som skal ha blitt ranet, torsdag kveld.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 09.05.2019 kl 21:59

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

VINDEREN/MAJORSTUEN: «Vinderen. Gutt har blitt fraranet eiendeler. Holdt fast og truet verbalt med å bli knivstukket. Vi søker etter gjerningsmennene.»

Det skrev politiet på Twitter torsdag like etter klokken 19.00.

Få minutter senere skrev politiet at det har skjedd nok et ran: «Majorstua. Nok et ran av en gutt. Tilsvarende beskrivelse og fremgangsmåte som på Vinderen litt tidligere.»

- Vi undersøker også et mulig tredje ran, på Vinderen. Det siste skal være et forsøk, sier Vidar Pedersen hos Politiets operasjonssentral til Akersposten.

- Hovedteorien er at det er to ran med samme gjerningspersoner. Det er snakk om fire gjerningsmenn i ranet på Vinderen.

ANNONSE

På Majorstuen var det to gjerningspersoner, men det sto én eller flere gjerningspersoner litt bak, sier han.

Gjerningspersonene beskrives som gutter i alderen 16-17 år, noen antakelig med afrikansk utsende, mens to kan være fra Midt-Østen, ifølge vitnebeskrivelser politiet har fått.

Ved begge ranene skal ranerne ha fått med seg øreplugger fra ofrene. Begge ofrene er 15 år gamle.

Spor er sikret

Klokken 20.00 meldte politiet: «Fortsatt er ingen pågrepet i forbindelse med de to ranene på Vinderen og Majorstua. Vi jobber fortsatt aktivt i sakene, og det er sikret flere spor vi kan jobbe videre med.»

Operasjonsleder Vidar Pedersen i Oslo politidistrikt sier til Nordre Aker Budstikke like før klokken 21.00 at politiet fortsatt søker etter gjerningspersonene, det er også innhentet bilder fra overvåkingskameraer.

ANNONSE

OPPDATERT: Politiet melder klokken 21.22 at de er i kontakt med ytterligere fire ungdommer som skal ha blitt ranet, torsdag kveld, på Vinderen.

«De har selv kontaktet politipatruljer i området, flere av dem sammen med foresatte. De turte ikke kontakte politiet like etter ranene grunnet frykt for gjerningsmennene,» melder politiet videre, noen minutter senere.

OPPDATERT: Klokken 21.54 melder politiet at to gutter er pågrepet for ranene av ungdommer på Vinderen og Majorstua. Og politiet jobber mot flere pågripelser i sakene.

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE