Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

168 nye studentboliger på Kringsjå

Kringsjå studentby har i dag om lag 2500 studenthybler. I løpet av 2015 kommer det 168 til. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP/ARKIVFOTO

Regjeringen gir tilskudd til nye studentboliger i Nordre Aker.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 23.02.2015 kl 17:17

KRINGSJÅ: Totalt gis det støtte til bygging av 348 nye studentboliger i Oslo. De resterende 180 kommer på Tøyen.

Regjeringen ble i budsjettforhandlingene med Venstre og KrF enige om å finansiere 2000 nye studentboliger i hele landet i 2015.

LES OGSÅ: 2500 studentboliger på Kringsjå i dag skal bli 4000 i fremtiden

3000 - 4000 studenter i kø

Det er Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus, SiO, som skal bygge de nye studenthyblene. Samskipnaden omfatter om lag 65.000 studenter.

Til Østlandssendigen sier student og styreleder i SiO, Tone Vesterhus, at det er bra regjeringen satser på studentboliger i pressområder. Hun mener likevel det ikke er nok.

– I Oslo er det et enormt behov for studenthybler. Hver høst står det mellom 3000 og 4000 studenter i kø for bolig, og tallet har holdt seg stabilt, til tross for at vi har ferdigstilt 1000 nye boliger de siste åra, sier Vesterhus til Østlandsseningen.

LES OGSÅ: Vil forkaste hele studentbyplanen for Kringsjå

Makten tilbake til studentene

I forrige uke ble det klart at stortingsflertallet reverserte en lovendring fra 2013, som krevde to tredjedels flertall for å fatte vedtak i større saker i studentsamskipnadene. Dette ble av en samlet studentbevegelse oppfattet som mistillit fra myndighetene.

- Det er veldig bra at Stortinget gir studentene tilliten tilbake, og at et stort flertall sikrer at det blir gjennomført. At studentene selv skal styre over sitt eget velferdstilbud burde være selvsagt, og har vært en del av samskipnadsmodellen i over sytti år. Dette er viktig for studentene! sier leder i Norsk studentorganisasjon, Anders Kvernmo Langset.

LES OGSÅ:
Splitter ny uteservering langs Akerselva

Nå kan du kjøpe leilighet i Norges mest intelligente hus» – men det krever universitetsutdannelse

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...