Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

17-åringer viser muskler med egen treningsbusiness

Edvard Toft, Magnus Rajka, Ylber Demiri og Oskar Nygren ved Nydalen videregående skole. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Med ExRight på nett, og som en del av faget «entreprenørskap og bedriftsutvikling», ved Nydalen videregående skole.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 09.03.2017 kl 16:23

NYDALEN:Ungt entreprenørskap blomstrer i Nydalen. Magnus Rajka, daglig leder, Oskar Nygren, økonomiansvarlig, Edvard Øfsthus Toft, markedsføringsansvarlig, og Ylber Demiri personalansvarlig som alle er 2. klasse-elever ved Nydalen videregående skole og gründere av ExRight.

– Vi har alle holdt på med trening i oppveksten, og holder fortsatt på med trening, forteller Magnus om bakgrunnen for forretningsideen og det som ble til ExRight. ExRight handler om å utvikle treningsopplegg tilpasset hver enkelt - på nett.

– Konsekvensene av å trene feil kan være fatale. Gjennom nettsiden vår selger vi billige treningsopplegg som er tilpasset hver enkelt, og også i forhold til de målene man har for treningen, forteller Magnus videre.

Under femtilappen kan du få tilsendt treningsopplegg fra de unge gründerne.

Riktig treningsveiledning er viktig. Her Magnus og Oskar. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Tre tilbud via hjemmesiden

Interesserte kan via hjemmesiden exright.no plukke ut en av tre forskjellige tilbud om treningsopplegg, ett generelt, ett mer tilpasset, og ett opplegg for å trene seg tilbake etter skade. Ved hjelp av et spørreskjema, så plukkes det ut fornuftige øvelser til hver enkelt.

– For at dette skal være et sikkert treningsopplegg med gode øvelser har vi et samarbeid med personlige trenere som går gjennom øvelsene og svarene fra kunden og sammen lager vi dermed et tilpasset treningsopplegg til hver kunde, forteller Magnus videre.

God læring

Og det har vært god læring for gutta siden oppstarten.

– Blant annet har vi gjennom skoleåret så langt møtt mange interessante mennesker, bedrifter og fått sett hvor spennende næringslivet kan være. Vi har fått flere samarbeidspartnere som TINE, getFit og Mediahuset Nydalen. Disse samarbeidene har gjort at vi som bedrift har fått muligheten til å utvikle oss optimalt og lære mest mulig, forteller gründerne.

Selskapet er selvfølgelig registrert Brønnøysundregistrene, og gutta forteller om mye nedlagt tid i driften, ved siden av skolearbeid og ikke minst Nydalsrevyen.

7000 i basen

Edvard, Ylber, Magnus og Oskar (foran) i Exright. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Og det er ikke noe småtterikundedatabase de allerede har opparbeidet seg.

– Vi opparbeidet oss en stor kundebase på rundt 7000 personer, og over 100 personer har mottatt produktet vårt! Vi er veldig fornøyde med salget vårt men ønsker å nå enda flere, slik at alle som ønsker kan få en optimal treningshverdag.

Blant annet har sosiale medier og promotering vært med på å samle en så stor kundebase, i tillegg har gutta også henvendt seg direkte til potensielle trimmere, blant annet gjennom stands.

Så langt har ifølge gutta rundt 100 personer bestilt treningsopplegg fra gutta og Ex-Right.

Fylkesmesterskapet

Til uka er det Fylkesmesterskapet i Oslo som gjelder, fra 13 - 17. mars. Og de forteller om 40 sider med underliggende dokumentasjon.

– Nå satser vi alt på å gjøre det bra i konkurransen, og vi gleder oss til å måle krefter med de andre bedriftene fra Oslo, og så skal vi presentere bydelen på en god måte, ifølge de unge gründerne.

For øvrig kommer Magnus, Oskar og Edvard fra Kjelsås og Grefsen - personalansvarlig Ylber er fra Helsfyr.

LES OGSÅ:

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på Nordre Aker Budstikkes gratis nyhetsbrev, som kommer rett i innboksen din hver torsdag! Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...