Nordre Aker Budstikke

18-åring fikk hodeskader etter påkjørsel. Nå starter rettssaken mot sjåføren

Det var her i krysset Kapellveien/Betzy Kjelsbergs vei, at påkjørselen skjedde ved 02-tiden natt til 16. desember 2017. Foto: Karl Andreas Kjelstrup (Arkivfoto)

Tirsdag starter rettssaken mot mannen i 20-årene som i desember kjørte på en 18-åring i Kapellveien, slik at han pådro seg hodeskader.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 23.04.2019 kl 10:02

GREFSEN/OSLO TINGRETT: Hendelsen skjedde i desember 2017, da den tiltalte mannen ifølge tiltalen kjørte på en da 18 år gammel mann i Kapellveien.

Ifølge politiet ble det gitt hjerte og lungeredning på stedet, og Oslo Universitetssykehus opplyste at mannen ikke var ved bevissthet da han ankom sykehus. Mannen pådro seg hjerneskade som følge av påkjørselen.

Saken fikk bred medieoppmerksomhet i desember 2017.

Ifølge tiltalen gikk fire personer langs Kapellveien natt til lørdag 16. desember 2017. Den tiltalte sjåføren skal ikke ha vært tilstrekkelig hensynsfull, aktpågivende og varsom, slik at han på grunn av for høy hastighet etter forholdende og utilstrekkelig avstand til de fire fotgjengerne, kjørte på 18-åringen.

Han skal senere ha forlatt stedet uten å yte nødvendig bistand.


Saken starter i Oslo tingrett tirsdag 23. april. Sjåføren er tiltalt for brudd på Vegtrafikkloven. Aktor har lagt ned påstand om erstatning til fornærmede, og at tiltalte mister retten til å kjøre bil.

Meld deg på nyhetsbrev

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...