Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

2014: Det store skolebyggeåret

- Alt må være klart til skolestart, det er ikke noe annet alternativ, sier Harald Øvland i Utdanningsetaten. I august skal 17 skoler stå ferdig.

Foto: Skisse: UDE

- Alt må være klart til skolestart, det er ikke noe annet alternativ, sier Harald Øvland i Utdanningsetaten. I august skal 17 skoler stå ferdig.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 20.02.2014 kl 09:16

OSLO: Aldri før har Utdanningsetaten hatt så mange byggeprosjekter som i 2014.

LES OGSÅ: Oslo får enda en Nissen-skole

Til skolestart i august 2014 skal 17 skoler stå ferdig.

Noen skoler er nye, andre er utvidet og rehabilitert. I tillegg kommer ny flerbrukshall på Grefsen og seks større flytteprosjekter for skoler som skal utvides og rehabiliteres i 2015 og 2016.

- Dette er det største året noensinne. Og alle som berøres skal ikke bekymre seg; vi skal komme i havn, sier Harald Øvland, avdelingsdirektør for skoleanlegg i Utdanningsetaten (UDE).

Rundt 10.000 elever og 1000 lærere berøres av årets skoleprosjekter. Mye avhenger av at alt går som det skal.

- Det er for sent å velge alternative løsninger. Nå må vi bli ferdige. Søknadene til videregående skole er jo alt i gang, sier Øvland.

LES OGSÅ: Ny skole utsatt et år

Krevende logistikk

Logistikken bak det store byggeåret er en sak for seg.

For eksempel: På Nordstrand skal en ny ungdomsskole og utvidelse av Nordseter skole stå klare til høsten. Disse to byggene skal først brukes som erstatningslokaler for Munkerud skoles elever fram til 2016, mens Munkerud skole rives og bygges opp igjen.

Hele tiden skal alle elevene ivaretas.

- Ingen elever skal oppleve noen dipp i læringsutbytte som følge av at det pågår bygging og flytting på en skole, sier Bjørg Novang, seksjonssjef for utbygging i UDE.

Det er Undervisningsbygg som har oppdraget med å bygge alle skolene og selv om flyttekoordinator i Undervisningsbygg, Heidi Egge, har hatt store flyttejobber før, kan ingenting sammenliknes med logistikken som skal på plass i 2014.

- Det er flere såkalte trekant-flyttinger slik som på Nordstrand, sier Egge.

LES OGSÅ: Nye Nordseter blir Oslos største grunnskole

Modernisering av skolen

Når sommeren er over, vil Osloskolen ha gjennomgått et betydelig løft.

- Det viktigste har vært at de minste skal ha nærskole der de bor. Derfor har en del videregående skoler blitt gjort om til grunnskoler, forteller Øvland.

For den videregående skolen gjennomføres det en gjennomgripende modernisering.

- Både når det gjelder bygg og innhold, presiserer Novang.

LES OGSÅ: Berg og Fagerborg vgs. slår seg sammen i ny skole

Skriver skolehistorie

Den mest hektiske flytteaktiviteten skal skje i perioden mellom 20. juni og 11. august.

- Men vi kan ikke starte i juni med å forberede oss. Når den tiden kommer skal alt være planlagt, også eventuelle avvik må vi være forberedt på. Vi kan ikke forvente at alt skal gå helt knirkefritt, sier Sissel Holemark Kongsrud, flyttekoordinator i UDE.

- Det er veldig spennende å være med på dette her. Det er jo skolehistorie vi skriver her, sier Bjørg Novang.

- Det er en stolt følelse. Alle her er med på å gi Osloskolen et kjempeløft, sier Harald Øvland.

LES OGSÅ:

Åpning av Kuben: Hjelp, Erna klipper av meg fletta!

Skoleendringer i Bydel Østensjø

Vil ha tre nye barneskoler i Oslo

Nye Bjørnsletta skole i 2014

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...