Nordre Aker Budstikke

22 tonn overskuddsmat servert til studentene

Kafeen KUTT Gourmet på Blindern. Foto: ARKIV/SIO

For 2020 er målet å øke til 50 tonn.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 12.02.2020 kl 11:05

BLINDERN: Studentsamskipnaden SiO kjøpte 22 tonn overskuddsmat i 2019. I 2020 er ambisjonen 50 tonn.

– Det er viktig at vi tenker bærekraftig også i våre innkjøp. At vi velger å kjøpe overskuddsmat bidrar til å redusere vårt eget og bransjens matsvinn, sier administrerende direktør i SiO Mat og Drikke, Steffen H. Greff, i en pressemelding.

Steffen H. Greff, direktør for SiO Mat og Drikke. Foto: Unni Irmelin Kvam / SiO

I dag kaster produsenter og grossister ca. 70.000 tonn fullgode varer som burde vært konsumert av mennesker. Dette er et bransjeproblem, men ikke minst et samfunnsproblem, skriver Verdimat på sine nettsider. I 2019 kjøpte SiO Mat og Drikke inn 19 tonn overskuddsmat fra Verdimat og ytterligere 3 tonn fra andre leverandører.

– Studentene i Oslo har fått servert rundt 60.000 måltider laget med overskuddsmat. Vi kjøper alt fra sauekjøtt til fersk fisk fra overskuddsleverandørene. Til neste år har vi som målsetting å kjøpe inn 50 tonn med overskuddsmat, noe som tilsvarer 140.000 studentmåltider, fortsetter Greff.

KUTT Gourmet

På KUTT Gourmet har SiO servert studentene gourmetlunsj av overskuddsmat siden 2015. SiO Mat og Drikke har vært med på utviklingen av «Kutt Matsvinn 2020». Dette er et samarbeidsprosjekt med blant annet NorgesGruppen og Matvett. SiO Mat og Drikke har også signert bransjeavtalen om å redusere matsvinnet med 50 % innen 2030.

KUTT Gourmet gjør overskuddsmat til gourmetlunsj for studentene. Foto: Hanne E. Holst / SiO

– SiO Mat og Drikke ønsker å inspirere studentene til et bærekraftig og variert kosthold. I 2019 satte vi blodpannekaker og insekter på menyen til Halloween, og vi kjøpte ½ tonn med sau fra overfylte norske fryselagre i november. I 2020 skal vi fortsette å kutte eget matsvinn og inspirere studentene til det samme. Vi planlegger blant annet en restematfestival i slutten av april og mye god overskuddsmat hele året.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...