Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

- 250 kroner en misforståelse

- Røa bad skal være konkurransedyktige på pris, forsikrer utbygger.

Mange reagerte svært negativt da Osloby skrev at inngangsbilletten til Røa bad vil ligge på 250 kroner. Utbygger forsikrer om at det er helt feil.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 18.09.2014 kl 15:30

RØA: - Jeg kan forsikre om at Røa Bad vil operere med konkurransedyktige priser. Dette skal være et bad hvor alle har mulighet og råd til å komme, sier Hans Øivind Nordvik i selskapet Røa Utvikling.

Flere reagerte

I en artikkel i sommer kunne det synes som en enkeltbillett for en voksen vil ligge på rundt 250 kroner for å benytte det nye svømmeanlegget på Røa. Det kom frem i et intervju med en representant for Elixia som har fått kontrakten for driften av anlegget. Flere beboere og politikere i rådhuset reagerte kraftig på den stive prisen.

- Det som ikke kom tydelig frem i saken var at det var snakk om en pakkepris for bruk av både badeanlegget og Spa-anlegget, i tillegg til at prisene heller ikke er fastsatt ennå. I den sammenheng er faktisk en pakkepris på 250 kroner billig sammenliknet med andre nybygde badeanlegg. Enkeltbillett for en voksen som bare skal bruke svømmeanlegget vil bli noe helt annet. Med en pris på 250 kroner ville vi ikke være konkurransedyktige på noen måte og det ville blitt få besøkende, sier Nordvik.

Les også: Oslo kommune ikke interessert i Røa bad

100 til 160 kroner

- Hva vil så prisen ligge på? Et relativt nytt anlegg som Risenga svømmeanlegg i Asker operer med 115 kroner for an voksen på hverdager og 130 kroner i helgedager. Er det nivået man kan forvente seg?

- For så vidt ja. Man vil vel operere i prissjiktet 100 til 160 kroner, med ulike priser på ulike tidspunkter. Vi skal ha møte med Elixia om dette og prisene vil være klare om noen uker. Samtidig skal man huske at Risenga er et kommunalt anlegg. I motsetning til Røa bad slipper Risenga å betale moms. Offentlig eide anlegg får også betydelige offentlige tilskudd som investerings- og driftstilskudd for å kunne overleve. Det får ikke Røa Bad. Det er jo ikke noe kundene forholder seg til, men det er en del av kostnadsbildet som vi må ta hensyn til, sier Nordvik.

Les også: Oslo-svømmerne vil til Røa bad

Et godt eksempel

Han understreker at Røa bad skal være et bad for fremtiden.

- Vi reagerte på en leder i Aftenposten. Med utgangspunkt at det skulle koste 250 kroner for å komme inn, mente man på lederplass at kommunen ikke bør legge private bad inn i sin strategi for et bedre bade- og svømmetilbud. For det første er prisutgangspunktet feil og konklusjonen blir meningsløs. Vi påtar oss et betydelig økonomisk løft og om vi lykkes med våre planer vil Røa bad kunne bli et eksempel til etterfølgelse. Det viktigste vil være å få flere etterlengtede badeanlegg uten at det skal bli for stor økonomisk belastning for kommunen, sier Nordvik.

Samarbeid med kommunen

Han har tro på at det er mulig å få billigere tilbud til badebesøkende om kommunen ønsker det.

- Men for at det skal være økonomisk bærekraftig for denne type anlegg må det være et samarbeid mellom kommunen og den private aktøren, sier Nordvik.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...