Nordre Aker Budstikke

35-åring tiltalt for omfattende koronabedrageri – nekter straffskyld

Saken skal gå i Oslo tingrett den neste måneden. Foto: Heiko Junge/NTB

En 35 år gammel mann bosatt i Nordre Aker må tirsdag møte i Oslo tingrett, tiltalt for koronabedragerier for 10 millioner kroner. Det er satt av en måned til saken.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

OSLO TINGRETT: Tiltalen mot 35-åringen omfatter ni fullbyrdede bedragerier og åtte bedrageriforsøk. På grunnlag av de uriktige opplysningene i søknadene til Nav fikk mannen utbetalt til sammen 10 millioner kroner.

Mannen, som bor i Nordre Aker, skal også ha forsøkt å få utbetalt ytterligere 7 millioner kroner fra samme ordning med samme framgangsmåte, men utbetalingene ble stanset da Nav fattet mistanke.

Totalt ble det dermed søkt om 17 millioner kroner.

Millionerstatning

Ifølge tiltalen er ordningen utnyttet ved at over 300 stjålne identiteter er registrert som arbeidstakere i totalt 11 selskaper. Etter utbetaling fra Nav mener politiet at et hvitvaskingsnettverk overførte pengene videre.


– Dette er et av de største koronabedrageriene som er avdekket til nå, sa politiet da saken ble kjent.

I tiltalen kommer det fram at det vil bli nedlagt påstand om erstatning på over 9 millioner kroner.

35-åringen nekter straffskyld.

Saken starter i tingretten tirsdag. Det er satt av én måned til saken.

(©NTB)

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...