Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

400 bøter på to uker for rasfare

Det er ikke nok å sette opp skilt som varsler om rasfare. Gårdeiere plikter også å fjerne snø og is fra takene. Foto: Foto: Hege Bjørnsdatter Braaten

Gårdeiere i Oslo slurver med sikkerheten, og har de siste to ukene blitt ilagt over 400 gebyrer for manglende sikring av tak.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 05.02.2014 kl 09:47

OSLO: Mandag fikk en kvinne en isklump i hodet i Brugata, og en rekke biler ble skadet av is som falt fra hustak. Mildværet har gjort rasfaren prekær, og Bymiljøetaten forteller om en rekke henvendelser om manglende sikring av tak.

Mange sikrer ikke

- Bymiljøetaten har i den siste perioden fått inn svært mange henvendelser om istapper og snø på gårder der gårdeier ikke har sikret stedet eller har fjernet snø og is fra tak, forteller stabsleder i bypatruljeavdelingen, Atle Rønning.

- Vi har godt samarbeid med politiet, og forstår at de også har fått inn mange meldinger til sin operasjonssentral, sier han.

Det er gårdeiers ansvar å sørge for at takene ryddes for snø og is. Etter flere uker med snøvær begynte det sist helg å regne. Dette gjør situasjonen livsfarlig mange steder, med mye tung is, som smelter og sklir av tak og ned på fortau under.

LES OGSÅ: Nå kan det være farlig å gå ut

Skal fjernes

Bymiljøetaten følger situasjonen tett, og kan fortelle at de i år har gitt flere hundre gebyrer for manglende sikring av tak.

- Vi har i denne perioden generelt fokus på kontroll av farlig is og snø, og vi følger opp henvendelser vi får til vår vaktsentral. I løpet av siste to uker er det ilagt mer enn 400 gebyr for overtredelse av §4-1 i politivedtekten som fastslår at hus/grunneier straks skal sette opp avvisere og snarest rydde tak for snø og is, sier Rønning.

Det tilsvarer i snitt nesten 30 gebyr hver eneste dag, hele uka.

LES OGSÅ: «Bøtene for istapper burde tidobles igjen»

Rønning påpeker at det ikke er en permanent løsning å sette opp avvisere - altså skilt, som varsler om rasfare.

- Avviserne skal fjernes senest etter syv dager når taket er ryddet, sier han.

De neste dagene skal det vekselsvis snø og regne i Oslo. Selv om mye av den farlige isen nå har smeltet ber Bymiljøetaten gårdeiere om å ta sikkerheten på alvor. 

- Vi håper gårdeierne har god oppfølging i tiden fremover, slik at vi unngår flere ulykker grunnet is som faller ned, sier Rønning.

Ser du snø eller is som ligger på usikrede tak, kan du ta kontakt med Bymiljøetatens vakttelefon 23482100 eller politiets operasjonssentral 22669050.

FLERE NYHETER FRA OSLO:

«Jeg følte en trygghet ved at mamma og pappa hadde kontroll på hva jeg drakk»

Svenske bander på tokt i Oslo

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...