Nordre Aker Budstikke

Kunnskapsministerens digitaliseringsstrategi:

– 6000 seksåringer har startet på Osloskolen - mange kommer til å ha yrker vi ennå ikke vet hva er

Kristin Vinje (H). Foto: ARKIV NORDRE AKER BUDSTIKKE

– Vi vil ha både koding og teknologi inn i lærerplanen allerede på barneskolen, sier stortingsrepresentant Kristin Vinje (H), med utgangspunkt i den nye digitaliseringsstrategien fra kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H).

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 29.08.2017 kl 09:35

OSLO: I dag legger kunnskapsministeren frem en digitaliseringsstrategi for grunnskolen og videregående opplæring.

– Høyre vil ha en massiv satsing på digitalisering i skolen. Denne uken har over 6 000 seksåringer hatt sine første dager i osloskolen. Mange av dem kommer til å jobbe i yrker vi ennå ikke vet hva er, utdyper stortingsrepresentant Kristin Vinje (H)

Og peker på at den digitale utviklingen går raskere og raskere.

– Skal vi ruste barna våre best mulig for fremtiden, må skolen være fremoverlent i denne utviklingen. Derfor legger regjeringen frem en ny strategi for digitalisering i skolen, fortsetter hun.

Lære mer - og fremtidsrettet

Målet er at elevene skal lære mer – og få kunnskaper de trenger både nå og i fremtiden, gjennom digitaliseringsstrategien.


– Da må vi gi norske elever gode, grunnleggende digitale ferdigheter. Vi må lære dem om nettvett og digital mobbing, og vi må gi dem verktøy til å sette seg inn i stadig nye digitale løsninger. Høyre vil at koding og teknologi skal inn i læreplanene allerede fra barneskolen. Med denne strategien peker vi inn i et nytt tiår for norsk skole, mener Vinje og partifellene.

Programmere

Blant annet ønsker de å gi alle elever muligheten til opplæring i å programmere.

– Vi vil også starte et nasjonalt forsøk med koding som programfag i videregående skole. Fra før har vi innført koding som valgfag i ungdomsskolen – og fra skolestart i høst kan alle ungdomsskoler tilby dette, sier Kristin Vinje.

Hun ramser videre opp viktigheten av gode interaktive læremidler og den infrastrukturen og det utstyret som trengs ute på skolene.

Videreutdanning for lærere

– Og faglig sterke lærere som kan anvende digitale løsninger på en pedagogisk god måte er avgjørende. Ett av tiltakene i strategien er å utvikle et eget videreutdanningstilbud for lærere som vil spesialisere seg innen digital kompetanse og pedagogisk bruk av IKT. Vi vil også utdanne egne lærerspesialister innen IKT, som kan være med på å løfte skolene og andre lærere faglig på dette feltet, avslutter Vinje om den nye digitaliseringsstrategien fra kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H).


LES OGSÅ:

Meld deg på nyhetsbrev!

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...