Nordre Aker Budstikke

81 ansatte ved Nydalen vgs. ga sin støtte til lektor Malkenes, nå følger flere

Nydalen vgs. støtter lektor Malkenes, 81 ansatte signerte støtteskrivet. Foto: ARKIV NORDRE AKER BUDSTIKKE

Lektor Simon Malkenes ved Ulsrud vgs. fortalte i NRKs Dagsnytt 18 om hverdagen i klasserommet, det ble det bråk av. Nå får han støtte fra lærere ved Foss vgs. og Korsvoll skole.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 02.05.2018 kl 09:00

NYDALEN: Lektor Simon Malkenes ved Ulsrud videregående skole fortalte NRKs Dagsnytt 18 om hverdagen i klasserommet. Det ble det rabalder av - her kan du lese mer om saken i Aftenposten.

– Legitim og viktig i offentlig debatt

26. april gikk 81 lærere fra Nydalen videregående skole i Bydel Nordre Aker ut med en offentlig støtteerklæring til lektoren påUtdanningsnytts nettsider.

– Vi anser kritikken du framsatte mot systemet i Osloskolen som legitim og viktig i offentlig debatt. Kritikken retter seg mot et system som skaper et dårlig skole- og læringsmiljø for svært mange elever, en segregert osloskole, og vanskelige arbeidsforhold for mange av våre kolleger, skriver de ansatte.

Videre:

– Vi kan ikke se at du har krenket eller stigmatisert elevene dine med en virkelighetsbeskrivelse som er kjent også utenfor ditt klasserom. Vi mener du viser vilje og vei til å endre et system som ikke er til det beste for elevene.


– Du har gått foran i en svært viktig debatt, og vi tar avstand fra den behandlingen du har fått i ettertid.

HER KAN DU LESE HELE STØTTEERKLÆRINGEN PÅ UTDANNINGSNYTT.NO

I 1. mai-toget i Oslo sentrum gikk flere med plakater der de viste sin støtte til Ulsrud-lektoren.

Onsdag 2. mai videreformidler Aftenposten innlegg fra en rekke lærere ved Foss videregående skole, samt et innlegg fra en Korsvoll-lærer.

Foss vgs.-lærerme følger opp Malkenes-støtten fra Nydalen-lærerne:


– Du har også vår fulle støtte, Simon Malkenes. Vi støtter lærerne ved Nydalen videregående skole sin uttalelse i Aftenposten 26. april 2018.

– Vi, 51 ansatte ved Foss videregående skole, er enige i at Malkenes er blitt utsatt for urimelig behandling etter at han kritiserte inntakssystemet i Osloskolen. Behandlingen av Malkenes viser at lærerne ikke kan ytre seg fritt om sider ved skolen som de mener hverken er til elevenes eller lærernes beste, skriver de ansatte.

Skolen oppfordrer kollegaer ved andre skoler til å ytre seg i saken.

Erlend Gjestrud, lærer ved Korsvoll skole, skriver blant annet:

– Jeg er overrasket over at ledelsen i Osloskolen virker til å mangle en grunnleggende forståelse av ytringsfrihet. Jeg undrer meg også over at ikke Astrid Søgnen (direktør i Utdanningsetaten, jounr.anm.) ser hvordan den nye paragrafen i opplæringsloven kan senke statusen til læreryrket. Og jeg synes det er synd at ikke skoleledere i Oslo kommer på banen og støtter Simon Malkenes.


Les begge innleggene i Aftenposten.

LES OGSÅ:

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...