860 osloelever har deltatt, nå åpnes det for enda flere

Skoleelevar i Oslo kan lære koding med Teknisk museum. Nå utvides tilbudet til flere klassetrinn. Foto: Teknisk museum
Til tross for annerledesåret 2020 har Oslo vitensenter på Teknisk museum på Kjelsås hatt stor suksess med sitt heldigitale undervisningsprogram «Kodekraft». Nå skal også 9. klassingene få bli med.
Publisert: 08.02.2021 kl 13:24
KJELSÅS: Det er både Oslo vitensenter på på Kjelsås og de andre regionale vitensentrene som ar lykkes svært godt med «Kodekraft»-tilbudet. På landsbasis deltok hver fjerde tiendeklassing. Grunnet høy etterspørsel åpner vitensenteret nå opp for at også niendeklassinger kan delta.
– Kodekraft er en gratis undervisningspakke på to skoletimer, skreddersydd til læreplanen for niende- og tiendetrinn hvor elevene kan delta fra klasserommet eller faktisk også fra hjemmeskole. Så langt har vi hatt undervisning for 860 elever fra Oslo fordelt på 30 klasser, og håper at enda flere skoler i Oslo vil benytte seg av tilbudet, sier prosjektleder Sigurd Hunstad fra Oslo vitensenter ved Teknisk museum, i en pressemelding.
Kodekraft er et nasjonalt undervisningsprogram utviklet av ti regionale vitensentre og Equinors talentutviklingsprogram Morgendagens helter. Hensikten er å skape grunnleggende forståelse for programmering, energiutfordringer og skape realfagsglede gjennom praktisk læring.
Fakta: Kodekraft
- Kodekraft er et undervisningsprogram for 9.- og 10. trinn som bidrar til elevenes kompetanse innen programmering og energi, koblet til både eksisterende- og ny læreplan.
- Programmet er utviklet av ti regionale vitensentre i samarbeid med Equinors talentutviklingsprogram Morgendagens Helter, hvor selskapet støtter unge talenter innen realfag, idrett og kultur.
- Undervisningens hoveddel varer i 90 minutter og legger opp til at elevene i stor grad arbeider praktisk med programmering fra klasserommet.
- Programmet krever verken forkunnskaper eller spesialutstyr. Elevene følger undervisningen via PC eller nettbrett.
Klikk for mer...
Klikk for mindre...
Elevene opplever mestring

Oslo vitensenter ved Teknisk museum tilbyr koding for 9. og 10. klassinger i Oslo. Her underviser Connie Makilla. Foto: Thomas Fjærtoft/Norsk Teknisk Museum.
Museet skriver at det på landsbasis har deltatt 9000 elever fordelt på 472 klasser. Tilbakemeldinger fra over 100 lærere forteller at elevene opplever mestring og lærer noe nytt. Flere lærere har fortalt at undervisningen har vært givende i en utfordrende tid med undervisning, skriver Teknisk museum.
Tusen takk for oss! Det har vært lærerikt for både elevene og meg. Og de vil gjerne fortsette på samme plattform når vi skal jobbe videre med programmering! Lærer på 10. trinn
Høy etterspørsel
Med fjorårets suksess er Oslo vitensenter i full gang med å rekruttere flere skoler slik at flere elever på ungdomstrinnet får grunnleggende innføring i algoritmisk tankemåte. Nå åpner vitensenteret for at niendeklassinger skal få tilgang til det koronavennlige undervisningstilbudet.
– Undervisningen er digital og krever lite fra lærere fordi en kompetent formidler fra oss lærer elevene hvordan de kan programmere et helt eget spill fra A til Å. På grunn av høy etterspørsel åpner vi nå også opp for niendetrinn. Både lærere og elever sier at det er en spennende og lærerik form for undervisning, sier Sigurd Hunstad ved Oslo vitensenter.
Målet til Teknisk museum er å gjennomføre undervisningen for alle niende- og tiendeklassinger i Oslo.
Nyhetsbrev:
Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!