Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

A great place to work

Man kan alltid bli bedre, men mye ser ut til å være bra på arbeidsplassen Nordre Aker bydel, her bydelsdirektør Øyvind S. Henriksen. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

– Det er hel ved i bydelen, sier en fornøyd bydelsdirektør Øyvind S. Henriksen, som nå har undersøkt seg selv.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 16.06.2016 kl 15:04

NYDALEN: Det er ingen sjeldenhet at bydel Nordre Aker scorer høyt på forskjellige brukerundersøkelser. Likevel ønsket bydelsdirektør Øyvind Henriksen å la eksterne folk teste bydelskvaliteten, hvordan er det å jobbe i bydelsapparatet?

LES OGSÅ: Han ble frastjålet sykkelen, men så en lørdag kveld banket politiet på døra

Farge på praksisen

Selskapet A Great Place to Work ble valgt, de analyserer og vurderer hvor bra de enkelte arbeidsplassene er.

– Vi er her for å sette farge på praksisen deres, sa reprensentanten fra analysefirmaet til de fremmøtte.

Også med kunder som McDonalds, Reitan-gruppen og BDO.

Og nå altså bydel Nordre Aker.

LES OGSÅ: Har Anniken den vakreste boligen i Norge?

– Kan bli bedre

– Jeg kjenner ikke til at noen av de andre bydelene har gjort noe lignende, men for oss var det viktig å også la ekstern kompetanse utenfor kommunen vurdere hvor gode vi er, hvor vi kan bli bedre, og hvordan. For det jo alltid mulig å bli bedre, understreker bydelsdirektøren.

BU-salen er stinn av bydelsfolk, fra toppledelse til representanter fra virksomhetene rundt omkring i bydelen.

Full sal i bydelen tirsdag, tiden for resultatene fra undersøkelsen om seg selv, var kommet. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

To av tre svarte

A Great Place to Work-representantene er i ferd med å summere opp resultatene, fra undersøkelsen som ble sendt de ansatte i april. 1132 mottok undersøkelsen, 750 svarte, altså 2/3 av de spurte.

Tilbakemeldingene er klare, alt i alt er bydelen et bra sted å arbeide.

– Flott sted å jobbe

– Ja, alt i alt flott sted å arbeide. Som de fem beste, 87 prosent – nasjonal indeks er 75 prosent. Fantastisk! sier en fornøyd bydelsdirektør.

I delen som omhandlet tillit, scorer faktisk Nordre Aker som de beste, og da sammenlignet med noen av Norges store aktører, som nevnt over.

– Langt over nasjonal tillitsindeks i offentlig og privat sektor, og på høyde med de fem beste på stolthet og felleskap, rett under på troverdighet og rettferdighet, oppsummerer bydelsdirektøren.

Det er mye bra i bydel Nordre Aker, og noe som alltid kan bli bedre.

– Hel ved

Han sier videre.

– Ellers viste resultatene at det virkelig er hel ved i organisasjonen, og at nyansatte føler stor tillit. Også når det gjelder stolthet over hvor de arbeider og indre motivasjon, er resulatene veldig gledelige. I tillegg til høy score på arbeidsmiljø.

I tillegg til veldig bra score på godt samhold, omtanke, inkludering og mangfold.

LES OGSÅ: Mye syting for noen skarve bompenger?

Forbedringspotensiale

Men selv i en bydel som som oftest scorer høyt på de forskjellige undersøkelsene, er det forbedringspotensiale.

Som for eksempel å lytte mer til medarbeidere, mer involvering av medarbeidere i de forskjellige arbeidsområdene, flere muligheter til kompetanseutvikling, og føle anerkjennelse.

Men når det gjelder ressurser, utstyr, fasiliteter, muligheter til å få fri, så er de ansatte mer kritiske. Her skal det nok ryddes og undersøkes for å heve nivået.

Klar ledelse - tydelig retning

I tillegg enda mer klar ledelse - som viser tydelig retning og gjør det den sier den skal gjøre. En ledelse som enda mer tydelig sier hva den forventer av de ansatte, og i tillegg søker og svarer oppriktig på forslag og ideer.

De ansatte vil også ha en mer proaktiv og god informasjon om viktige saker og endringer.

LES OGSÅ: Oslopakke 3: «Lett for urbane, barnløse hipstere i sentrum å stemple andres bilbruk som unødvendig»

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...