Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Admiral P har årets låt

BEST: Highasakite tar førsteplassen på albumlista med plata Silent Treatment. FOTO: WIMP/KARINA RØNNING

Den mest spilte norske låta i Wimp dette året er Admiral P Feat. Nico D. med låta Engel.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 04.12.2014 kl 09:36

OSLO: - Jeg er veldig takknemlig og setter stor pris på at så mange har hørt på låten vår, takk til alle som har streamet og støtter norsk reggae, sier Admiral P.

Under utdelingen var også Kronprins Haakon til stede, hvor Admiral P og Nico D også hadde en minikonsert.

Norskandelen på topp hundre album er på 36 prosent, mens den på topp 100 låter er på 31 prosent.

Sjarme

- Det er veldig gøy at Admiral P tar steget helt til topps med Engel sammen med Nico D. Reggae har tradisjonelt sett ikke hatt så bredt nedslagsfelt i Norge, men han har tatt oss alle med sjarmen, både i tekster og rytme, sier Wimp-redaktør Bjørn Hammershaug i en pressemelding.

LES OGSÅ: Lova Siverts setter sin signatur i Operaen

Surrealistisk

Av norske album er det Highasakite som har utmerket seg og tar førsteplassen med plata Silent Treatment.

- Vi vil bare lage det beste albumet vi kan. Det er vår oppgave. Det er ganske surrealistisk å få denne prisen. Det kom som en overraskelse, sier Highasakite.

- Bandet har, uten å skuffe norske tilhengere, lagt ned en betydelig arbeidsinnsats i utlandet dette året, noe som gjør at vi ønsker Highasakite lykke til med å nå stadig nye høyder. Vi gleder oss til fortsettelsen, dette er moro, sier Sveinung Rindal, global redaksjonssjef i WiMP.

Konsert i Oslo 2015

Etter å ha solgt ut Rockefeller hele tre ganger i 2014 offentliggjør Highasakite nå sin eneste konsert i Oslo i 2015. Konserten finner sted på Sentrum Scene 30. april (natt til 1. mai).

2014 har mildt sagt vært et hektisk år for Highasakite. Siden albumslippet i februar har de rukket å turnére i USA, Europa, Asia og Australia.

Her hjemme i Norge har kvintetten vært ute på to turnéer, hvor nesten samtlige konserter har vært utsolgt, i tillegg til en svært travel festivalsommer rundt det ganske land. Albumet er fortsatt på VG-lista etter hele 41 uker, uten å ha vært utenfor listen en eneste gang siden det ble sluppet.

I helgen opptrådde Highasakite på P3 Gull, hvor de også var nominert i kategoriene "Årets Live" og "Årets Låt", Silent Treatment gikk dessuten nylig helt til topps i redaksjonenes lister i Dagbladets og Gaffa da de skulle kåre 'Årets Beste Norske Album'.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...