Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Advar mor og far, tante og onkel!

Illustrasjonsbilde - men advar de eldre om svindlerene! Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Falske TV-reparatører prøver å lure penger ut av de gamle.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 24.12.2016 kl 09:29

NORDRE AKER: Nordre Aker Budstikke var lille julaften i kontakt med operasjonsleder Marita Aune ved Oslo Politidistrikt, som forteller at de stadig får telefoner fra gamle som melder om forsøk på svindel.

Gebyr

Svindlere ringer de gamle og utgir seg for å være TV-reparatører, fra Get. Videre at de må komme inn i huset og sjekke TV'en, så ikke signalene forsvinner. I tillegg at de eldre må ha bankkortet klart. Gebyret må jo betales.

– Vi vet jo ikke om noen har blitt svindlet ennå, men det kan jo godt være. Vi får jo telefonene fra de som har blitt mistenksomme, sier Aune lille julaften kveld.

Mistenksomme eldre har ringt fra hele byen. Fra vest til øst.

Kjent svindelmetode

– Dette er en kjent svindelmetode. Vi håper noen også ringer når svindlerene står på trappen, ikke slipper de inn, så rykker vi ut, sier Aune videre.

Og legger til.

– For ikke slipp disse inn, understreker hun.

Info på nettet

Alderen på de som ringer inn er fra rundt 70 - 90 år.

– Det er mye informasjon på nettet, så muligens slik svindlerene plukker ut hvem de skal ringe til, nevner operasjonslederen også, og oppfordrer yngre generasjoner til å advare de eldre om disse svindlerene.

Les også:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...