Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Advarer bikkja om bråk på Kjelsås

Noen som har noe å feire på Kjelsås i kveld! Foto: NORDRE AKER BUDSTIKKE/ARKIV

Brann- og redningsetaten har sendt ut advarsel om fyrverkeri: Til alle med husdyr i Kjelsåsområdet.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 31.07.2015 kl 16:23

KJELSÅS: Fredag formiddag la Brann- og redningsetaten ut følgende twitter: Til alle med husdyr i Kjelsåsområdet; det er gitt tillatelse til avfyring av markfyrverkeri i kveld fra kl. 22.30.

En service

Vanlig å advare folk og dyr mot fyrverkeri?

– Først og fremst er dette en service vi ønsker å yte til innbyggere i Oslo som har husdyr som reagerer på fyrverkeri, forteller Sigurd Folgerø Dalen, branninspektør og informasjonsansvarlig i Brann- og redningsetaten i Oslo kommune.

Les også: Dette er Oslos minste leilighet - til salgs!

Han fortsetter.

Samme dag

– Vi prøver derfor å legge ut de tillatelser som gis, samme dag som fyrverkeriet skal avfyres. Vi har fått mange tilbakemeldinger fra publikum som er veldig glade for at vi gjør dette, nettopp fordi det gir dem en sjanse til å gjøre eventuelle grep og forberedelser for sine dyr, sier han.

30 i året

Det er ikke så veldig mange søknader om fyrverkeri som kommer inn til kommunen i løpet av året, i Oslo, men noen er det.

– I snitt kommer det inn rundt 30 søknader om avfyring av markfyrverkeri eller displayfyrverkeri i året, sier Folgerø Dalen, her kan du lese mer.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...