Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Advarer deg mot tynn is

Brannvesenet øver på søk under isen. Det er dessverre nødvendig.

ØVELSEN: Gard Schaug (t.h.) og Nicholai Endresen håper folk er forsiktige når de ferdes på isen slik at de slipper å gå i vannet for å redde liv. Foto: Foto: Øystein Dahl Johansen

I helgen sendte to familier små barn ut på 2-3 centimeter tykk is på Sognsvann. Brannvesenet advarer.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 26.11.2013 kl 17:56

SOGNSVANN: Vinteren har meldt sin ankomst og det kan være fristende å legge turen ut på flater som ikke er like tilgjengelige på den varmere tiden av året.

Men vær forsiktig og ha med deg rett utstyr, oppfordrer Oslo brann- og redningsetat.

Tirsdag var mannskap fra Sagene brannstasjon på isen på Sognsvann for den årlige øvingen på dykking under is.

Med motorsag hadde de tatt seg gjennom den 4-5 centimeter tykke isen og trente på søk etter personer i vannet.

- Øvelsen skjerper oss litt og er viktig, sier dykker Gard Schaug.

- Og så er det deilig å fryse litt, sier Nicholai Endresen etter en time i vannet.

Barn på tynn is

Både politiet og brannvesenet har den siste tiden rykket ut flere ganger etter at folk er observert på isen, kort tid etter at det er frosset til.

- I helgen tok vi en tur til Sognsvann. Da gikk to familier med små barn på skøyter på isen ved demningen. Isen var bare 2-3 centimeter tykk her, sier dykker Gard Schaug, som mener det bare er flaks at dette gikk bra.

Vannet var isfritt bare noen dager før barna ble sendt ut på isen.

- Vi er på ingen måte iseksperter og kan ikke si hvor tykk isen bør være. Alt er avhengig av kvaliteten på isen. Denne påvirkes blant annet av strømmer i vannet og inn- og utløp, sier Gard Schaug.

Som et siste pek før vinteren setter inn sender værgudene en god del varmegrader i retning Oslo de kommende dagene. Dette vil gjøre isen enda mer utrygg og svekke kvaliteten fordi isen fryser i flere lag.

Rett utstyr

Skal man ferdes på isen, anbefaler brannvesenet at man utstyrer seg med ispigger og tau og sjekker tykkelsen på isen nøye før man legger ferden utpå. Isfiskerne er blant de ivrigste på å komme seg ut på isen tidlig, men 90 prosent bruker overlevingsdrakt under klærne og er godt sikret.

- Det hadde ikke gjort noe med et isoppsyn i Oslo, sier guttene fra brannvesenet.

Mandag kveld rykket politiet ut til Østensjøvannet etter melding om ungdommer på isen. Brannvesenet var også på vei med dykkerbil, men ble tilbakekalt da ungdommene var kommet seg i land.

- Man er sjanseløs hvis man er alene og går gjennom isen uten rett utstyr. Hvis man skal prøve å redde noen som har gått gjennom bør man ha tau og et flyteelement, sier de.

 

Andre saker fra dittOslo: 

Politiet fant 30 sykler i skogen

Nordstrandsrussen gir titusener til Filippinene

Casuals jakter ranere i Oslo

 

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...