Nordre Aker Budstikke

Advarer om dette i marka

Flere steder i Nordmarka, som her i Måneskinnsløypa, har det blitt dannet store issvuller. Foto: Christian Fredrik Borg

– Gips er tøft, men svært upraktisk og passer best som underlag for tapet. Så anbefalingen er: ta det pent, spesielt i en nedoverbakke du ikke nettopp har gått oppover!

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 13.02.2021 kl 10:13

NORDMARKA: Flere steder i Nordmarka har det den siste tiden blitt dannet store issvuller i skiløyper og på veier.

– Som en følge av at frosten går nedover i bakken der hvor det er lite snø, blir kapillærene i den frosne bakken brutt. Sigevannet i bakken blir presset til overflaten og fryser til is, skriver Knut Johansson, seksjonssjef for Nordmarka i Bymiljøetaten, i en løypemelding før helgen.

Han skriver videre at det kan være farlig å passere ispartiene for løypemaskinen fordi de kan skli ut av løypa.

– Men også for skiløpere i full fart ned en bakke. Gips er tøft, men svært upraktisk og passer best som underlag for tapet. Så anbefalingen er: ta det pent, spesielt i en nedoverbakke du ikke nettopp har gått oppover!

Har fjernet is

Johansson melder at løypa mellom Grinda og Hammern ble vanskelig å bruke, nettopp på grunn av issvelling. Der har Bymiljøetaten dratt ut med gravemaskin for å forsøke å fjerne isen.


– Etter rundt 300 kubikkmeter is var han (løypekjører Tore Wendt som utførte arbeidet, journ. anm.) igjennom i går ettermiddag, så da mangler det bare noen lass med kunstsnø på det siste nord mot Ullevålseterveien så er løypa klar igjen, skriver Nordmarka-sjefen.

Flere andre steder har det også blitt dannet store ispartier, blant annet i Måneskinnsløypa og Skillingsdalen. Johansson legger ikke skjul på at de gjerne skulle fjernet isen «alle steder».

– Det er ikke alle steder vi kommer til med gravemaskin og påfyll av kunstsnø, og vi rekker heller ikke over alt, skriver han om hvorfor de ikke kan utbedre «alle steder».

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...