Nordre Aker Budstikke

Advarsel: Stor elgfare!

Denne elgen ble foreviget tidligere i uka, kanskje ikke rart elgen omtales som skogens konge? Foto: Tom Sæland

Bymiljøetaten setter opp skilt med advarsler langs veien.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 18.01.2018 kl 14:58

MARIDALEN: Mye snø gjør at viltet trekker ned mot folk og fe. Eller som en engang sa: «snøen gjør elgen mer urban».

Tom Sæland er ofte i Maridalen, og forteller at det for tiden er mye elg.

Skiltet

Bymiljøetaten har også nå skiltet med elgfare på følgende plasser:

– Skiltene ble satt ut i går (journ. anm. onsdag) i Maridalsveien etter Brekkekrysset, og i Sørkedalsveien etter Peder Ankers plass, sier kommunikasjonsrådgiver Anne Sofie Durkis i etaten.

Flere skilt

– Det er satt ut «Elgskilt» med underskilt «Gjelder hele Maridalen», eller «Gjelder hele Sørkedalen». Ekstra underskilt med tekst «Stor elgfare» ble ikke satt ut, men blir montert i morgen, fredag, sier hun videre.


Se videoen av elgene her:

Video: Tom Sæland

Elg på glattisen

Natt til onsdag 3. januar var Sæland også ute i Maridalen. Da fikk han blinkskuddet som etter at det ble publisert i Nordre Aker Budstikke gikk sin seiersgang i riksmediene. På videoen sklir en elgku på rompa over veien på grunn av ekstremt glatt føre.

Den store elgen likner mer på Bambi på isen i det den prøver å krysse Maridalsveien. (Skjermdump fra leservideo.)

– Nå er det mye elg i dalen, jeg så seks stykker i natt. En som også datt, eller skled på veien, sa Sæland til Nordre Aker Budstikke.


Se den elleville elgevideien her!

Meld deg på nyhetsbrev!

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...