Nordre Aker Budstikke

Akerselva du gamle, du grå - i hvert fall på mandag

Sånn så Akerselva ut mandag ettermiddag, før Nydalsdammen på vei fra Kjelsås mot Nydalen. Foto: LESERBILDE

Det var flere som reagerte på en grå Akerselva mandag ettermiddag.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 05.06.2018 kl 13:36

NYDALEN: Det er Vann- og avløpsetaten som følger opp Akerselva. Da lokalavisa tar kontakt med beredskapssenteret på Helsfyr, etter leserobservasjoner av en veldig grå elv ned mot Nydalen og Nydalsdammen, hadde etaten allerede fått melding om det samme.

Se video, her pipler det grått/brunt vann ut:

Befaring

Vann- og avløpsetaten sendte ut folk på befaring mandag ettermiddag, men det meldes tilbake
tilbake til lokalavisa at elva ikke så så grå ut før klokken 18.00 mandag, som den gjorde tidligere på ettermiddagen. Likevel, helt klar var den ikke. Men etaten forteller at de går ut igjen i morgen, og følger opp elva i dette området.

Hafslund

Tidligere har lokalavisa skrevet om Hafslund, som skal legge nye kabler fra Kjelsås-siden og over til Korsvollsiden, fra nedenfor Engebråten skole.


Hafslund uttalte at de denne gangen ville forsøke å grave seg under elva - her kan du lese den saken.

Grå Akerselva mandag ettermiddag. Foto: LESERBILDE

Usikkert

Kommunikasjonssjef i Hafslund, Morten Schau, forteller til lokalavisa mandag kveld, at han har vært i kontakt med de som jobber på stedet i regi av Hafslund.

– De borrer nå 3.5 meter under elvebunnen, og det kan så klart medføre noen bevegelser i grunnen over. I tillegg bader folk rett ovenfor der vi jobber. Der er det mye mudder, det kan vel også gjøre elva litt brunere eller grå. Likevel, vi kan ikke utelukke at det ikke er oss, vi følger uansett opp i morgen, forsikrer Schau.

OPPDATERT: Lokalavisa har vært i kontakt med Vann- og avløpsetaten tirsdag, som igjen har vært på befaring. Etaten mener det er borringen og noe vibrasjoner, som har gjort at elva ble grå, eller brun.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...