Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Aladdins lampe? Nei, bare 7000 meter med rør

Rehab på Kjelsås - 7000 meter med rør under lupen. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Hva skjer egentlig, Olimb? Masse røyk, ned i alle kumlukk, og opp igjen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 18.02.2016 kl 10:38

KJELSÅS: Helt siden 1976 har Olimb Rørfornying AS rehabilitert rør for Oslo kommune, og andre kommuner.

Og det har vel vært nesten umulig å ikke ha lagt merke til aktiviteten i kjelsåsområdet de siste ukene. Store gule biler, mange åpne kumlokk og mye røyk.

LES OGSÅ: Hurra for mamma!

Hva skjer?

– Det vi gjør er å vrenge strømper inn i gamle avløpsrør. Rørene er såpass gamle, og de trenger rehabilitering så ikke kloakk lekker ut, forteller Torgeir Gillebo, anleggsleder i Olimb Rørfornying AS.

Videre forklart - det det handler om er en slags sokk av polyester som blåses opp inne i røret. Altså som et nytt rør inne i det gamle røret.

LES OGSÅ: En reise fra steinalderen til Storo

Til sommeren

Han fortsetter.

– Vi har vært i området noen uker - og kommer nok til å fortsette å jobbe i området en stund til fremover. Grefsenområdet er vi så godt som ferdige med, mens på Kjelsås har vi en del igjen. Vi blir nok i området frem mot sommeren.

7000 meter

Kanskje ikke rart det tar litt tid. Olimb forteller at bare i Grefsen og Kjelsåsområdet er det ikke mindre enn 7000 meter - altså syv kilometer - med rør som skal rehabiliteres.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

Nordre Aker Budstikke: Hold deg oppdatert med vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...