Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Aleksander (24) kjemper om å bli Helt Sjef

Startet sommerleiren KUL:TUR for barn og unge som 18-åring.

Kjemper om tittelen: Nordberg-gutten Aleksander Erichsen kjemper om tittelen Helt Sjef på Ledernes fagkonferanse på torsdag. Foto: Foto: Elisabeth Wang

- Jeg liker å gjøre det som er gøy, for så å se hvor jeg havner, sier Aleksander Erichsen. Han er blant finalistene til arbeidslivsprisen «Helt Sjef».

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

NORDBERG: Han er utdannet musikalartist og art director. Han startet KUL:TUR sommerleir da han var 18 år, har gründet produksjons- og artistformidlingsselskapet Kulturpotetene og produsert skandinaviapremieren på to Broadway-musikaler i Oslo.

Til daglig bruker han nå all sin kreativitet i jobben hos Try Reklamebyrå.

- Dette synes jeg er litt kleint, men jeg nominerte faktisk meg selv via Facebook. Teksten traff meg helt, det var nesten litt rart og jeg skjønte raskt at her var det bare å ta grep selv, smiler Erichsen.

Det er ungdomsmagasinet Spirit, McDonald's og fag- og interesseorganisasjonen Lederne som står bak prisen.

LES OGSÅ: Slik kan det bli i Nydalen

Fra 382 til 20

Ung, engasjert og initiativrik; Aleksander Erichsen er ikke redd for å kaste seg ut i nye prosjekter, men liker likevel å ha kontroll.

- Etter cirka en måned ble jeg kontaktet og fikk beskjed om at av 382 nominerte ungdommer var jeg blant de 20 beste. Det synes jeg var veldig gøy og utrolig hyggelig, sier Erichsen.

20 skulle bli til 10 finalister og stemmene haglet igjen inn.

- At andre mennesker mener du gjøre noe bra og at de stemmer på deg betyr veldig mye; den bekreftelsen betyr mye.

Man tar jo valg fordi man selv synes det er gøy og spennende og ikke for å vise seg frem for andre.

Da er det deillig å vite at noen setter pris på det arbeidet man legger ned, sier han.

LES OGSÅ: Varsler opp mot ti plussgrader i Oslo

10 000 kroner og coach

Helt Sjef-prisen deles ut på Ledernes fagkonferanse i Oslo 14. november.

Vinneren av Helt Sjef får 10 000 kroner til karrieresatsing og en inspirasjonstur til Stockholm. I tillegg får vinneren et helt års oppfølging av den anerkjente ledercoachen Alf Inge Stiansen.

- Har du tenkt på hva du ønsker å gjøre med pengene hvis du skulle vinne?

- Jeg har egentlig ikke tenkt den tanken helt igjennom ennå, men det går nok i første omgang inn på sparekonto slik at jeg kan reise litt.

Oppfølging av ledercoach er også veldig spennende, selv om jeg nylig fikk meg ny jobb som jeg trives utrolig godt med, sier han.

- Hva tenker du om dine egne sjanser i forhold til dine «konkurrenter»?

- Det er veldig mange dyktige folk som har blitt stemt frem, det er det ingen tvil om, smiler han.

Juryen som skal avgjøre om Aleksanders skjebne består blant annet av Shahzad Rana, tidligere arbeidsminister Hanne Bjurstrøm, rapperen Kaveh og Karolina Kvilhaug i JobbUnder18.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...