Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Allerede mandag stenges Kapellveien

Og det for godt.

Kart: Her stenges det på mandag. KART: Undervisningsbygg

Nå stenges Kapellveien forbi Grefsen skole, og for godt!

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 18.10.2013 kl 18:29

GREFSEN: I forbindelse med rehabilitering og nybygg på Grefsen skole, skal deler av Kapellveien bygges om til gang- og sykkelvei.

Med snuplasser

- Hensikten er å sikre elevene trafikksikker skolevei, og også for å unngå farlige krysninger mellom skolen og idrettsplassen. Dette gjelder strekningen mellom Betsy Kieldsbergs vei og Kirkegårdsbakken. Arbeidet med veistrekningen innebærer blant annet at veien skal gjøres smalere og asfalteres om, forteller prosjektleder Jan-Fredrik Gulseth i Undervisningsbygg.

LES OGSÅ: NYDALENS NYE BARNESKOLE

Han legger til at det i tillegg skal etableres snuplass for bil i hver ende av strekningen.

Permanent

Strekningen vil bli permanent sperret for motorisert trafikk fra mandag 21. oktober, og er planlagt ferdig som gang- og sykkelvei til skolestart 2014.

- Fortauet mot idrettsplassen vil bli holdt åpent i byggeperioden. Undervisningsbygg beklager eventuelle problemer dette medfører, og setter stor pris på befolkningens tålmodighet.

LES OGSÅ: NYTT STORT BOLIGFELT PÅ FRYSJA

Bussen lagt ned

Stengningen får ikke bare konsekvenser for bilistene, men også for bussbrukerne. Rute 55 - forbi skolen - ble lagt ned tidligere i høst, da Ruter ikke fant noen erstatningstrase uten en "stor omkjøring" og "lavt passasjergrunnlag", les sak på nett her.

Bydelen forsøker nå å finne alternativ busstrase og spille inn til Ruter.

LES OGSÅ: VIL ENDRE SKOLEGRENSENE IGJEN

Ny bussrute?

- Ingen veistengning er ukomplisert, men alle partier i bydelsutvalget har støttet stengningsvedtaket med den begrunnelse at det ikke kan gå en bilvei gjennom det som i praksis blir skolegården. Men vi mener å ha minst like gode alternative traseer for buss 55A som ble nedlagt tidligere i høst. Ruter er positive til dialog, og det vil være en befaring neste uke. Jeg håper virkelig det skal være mulig å få til, sier leder av bydelens miljø, plan og samferdselskomite, Erik Borge Skei (V).

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...