Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Allidretten ruler – foreldre setter babyene på ventelista

ALLIDRETTEN: Noen av barna fra Allidretten, på avslutning tirsdag på Langsetløkka. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Hundrevis av barn vil være med på populære Allidretten. Bare trist at mange ikke får plass, på grunn av stappfulle idrettshaller. – Yngstemann har stått på lista siden han var seks uker, forteller Allidrettens mor, Hege Kommandantvold.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 28.05.2015 kl 21:07

KJELSÅS: Det kryr av små og store på Langsetløkka tirsdag ettermiddag. Det er for så vidt ikke noe nytt. Men i dag er en spesiell dag for den populære Allidretten, det er straks klart for den sommeravslutningen. Kaker og andre fristelser strømmer på, premiene er klare, og naturstipostene er på plass.

Bli oppdatert på hva som skjer i lokalmiljøet - lik Nordre Aker Budstikke på Facebook!

Likevel, litt tid er det til å prøve de nye utendørs treningsapparatene som er satt opp på Langsetløkka.

Julia (5) og Gjermund (4) liker godt allidrett.

Nye venner

– Det er veldig gøy med sånn hinderløype. Og så er det fint å gå på Allidretten, for da får man også nye venner, sier Julia.

Gjermund tenker litt der han henger opp ned.

LES OGSÅ: Planlegger Oslos første idrettsungdomsskole i Nordre Aker

– Jeg synes stafett er moro. Men det er alltid det gule laget som vinner. Jeg er som regel på det grønne. Hauk og due er også gøy, ifølge Gjermund.

Greie trenere

– Trenerne er ikke så strenge heller, bare greie, er de to enige om, der de fortsatt henger opp ned.

Mangeårig leder for Allidretten, i regi av Kjelsås Idrettslag, Hege Kommandantvold forteller om en vellykket avslutning tirsdag, og at planene for neste sesong er i gang. Blant annet jobbes det for å få plass til flere.

LES OGSÅ: Blir det bedre bydel enn dette?

Hundrevis av barn

– I inneværende sesongs partier har vi hatt med 100 barn mellom fire og seks år ved Disen skole, og 200 barn i samme alder på Grefsen Stadion,fordelt på flere dager. Vi ønsker oss mer plass så vi kan ta imot flere barn, men foreløpig har vi ikke noe konkret, men har også søknad inne ved Morellbakken skole, sier Hege.

Hun fortsetter.

– Det er mange barn som vil bli med på Allidretten, da er det trist å ikke kunne tilby de en plass, fordi partiene blir smekkfulle før sesongen er igang, sier hun.

På venteliste siden seksukersalderen

Allerede er det 160 barn på lista for høsten, barn født i 2011.

– Yngstemann har stått på lista siden han var seks uker!

Hege begynte som trener i 1991 og er fortsatt instruktør på noen av partiene.

– Fremdeles veldig moro og motiverende å holde på etter så mange år. Gleden og entusiasmen fra små og store, mestring, fremgang, innsatsvilje og motiverte unger gjør oss trenere glade, sier hun.

– Det er jo en Hege til som blant annet også er trener på Allidretten, Hege Sandsgaard. Hun har også vært med i mange år, siden 1995, og melder at hun er veldig motivert og fortsetter også til høsten, fortelles det.

LES OGSÅ: Se listen over alle de farlige skoleveiene i Nordre Aker, som skolene og bydelen vil utbedre

Idrettsskole

Hege fortsetter.

– Fire til seks år er gullalderen for å påvirke motorikken på ungene, skape idrettsglede, knytte vennskap, utvikle forståelse for å følge "regler", vente på kø, ta imot informasjon, vise hensyn, inkludere med mer, ifølge Allidrett-sjefen.

Idrettslaget legger også i disse dager frem planene om idrettsskole for høstens førsteklassinger, og hvor førsteårsselevene skal få prøve seg gjennom forskjellige idretter gjennom en seksukersperiode.

– Et pilotprosjekt, og som skal gi seksåringene mulighet til å teste ut hva de kanskje kan tenke seg å drive med av idrett fremover, sier Hege.

LES OGSÅ: Liten tro på Utdanningsetatens prognoser for lav elevvekst i Nordre Aker. Inviterer til skole-møte

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...