Nordre Aker Budstikke
Seksjonsheader

Jakten på julestjerna:

«Alt er på stell. Men så er det plutselig full krise»

Det er annerledes året, kanskje også i toppen på et tre? Foto: STEIN ERIK KIRKEBØEN

KOMMENTAR: – Dagen før dagen er blitt til kvelden før kvelden. Det er bare et par timer til hovmesteren skal snuble rundt Miss Sophie. Bare én ting mangler!

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 07.01.2021 kl 11:26

Pakker er kjøpt, pakka inn og på plass. Ribba er bestilt, polinnkjøpene er unnagjort. Treet er i hus og ser ikke bare like fint ut som det gjorde i tussmørke hos selgeren, det står rett som en påle – uten at ett bannord har sluppet ut av Far.

Julepynten er spadd fram fra boden. Julekurver og mystiske lenker av fargerike lenker av papirringer og dopapirnisser som minner om barnehage- og somletider, må med sjøl om noen kunstneriske kvaliteter nok mangler. I år er de supplert med en grensesprengende nyvinning; trådløse juletrelys! Dermed er de – bokstavelig talt – innviklede ledningene unødvendige. At ingen har finni opp dem for lenge siden! Og best av alt, de virker.

Alt er på stell. Men så er det plutselig full krise

For bare én ting mangler, den blanke stjerna som skal skinne høyt i toppen. Treet er så høyt og bredt at Far må opp på en krakk for å få tredd den over lyset helt på toppen. Men det går ikke!

De nye, fancy lysene er tjukkere enn de gamle! De er så tjukke at stjerna ikke går på. Kritisk, men foreløpig er det ikke verre enn at det blir ett punkt til på siste-liten-lista til dagen derpå.


Far var ute mens julefreden ennå herska, det var parkeringsplasser ved Spar og ingen kø i Rema-kassene. Alle brikker falt grei på plass, bortsett fra den ene, stjerna. Den måtte ordnes, det var ikke mulig å komme utenom Storo. Men klokka var så lite at det fortsatt var greit å passere Storokrysset. Så ble det verre.

Jernia hadde lysene, men ikke noen stjerne som passa. Hos Nille var de i full gang med å klistre opp lapper som fortalte at det var 30 prosent på alle juleeffekter. Men juletrestjerne hadde de ikke.

Traktøren hadde noen smijernslignende greier, som jeg ikke skulle ha.

Elkjøp hadde ikke andre juleprodukter enn godteri-juleskum. Det passa perfekt, Far hadde ikke klart å finne det noe sted men hørt at de at de – av en eller annen grunn hadde en hel pall av på Power. Ryktet stemte, men kom for seint. Pallen var borte. Alt var solgt. Elkjøp løste det problemet, men hovedproblemet var like uløst.

Jakten på julestjernen 2.0 fortsatte.


Hos Clas Ohlsson kunne informasjonen opplyse at hvis det var stjerne igjen, så var den på 801. Far møtte bokstavelig talt veggen ved 523, men manøvrerte seg ut av hjørnet og fant 801. Men ingen stjerne. – Prøv hos Plantasjen, de selger både trær og belysning, forslo en vennlig sjel.

Dermed var det ned og ut og over veien, hvor det fortsatt ikke var kø, og over til Plantasjen. Der sto de siste, pjuskete trærne og hang med greinene. Belysning hadde de også. Men stjerne? Nix.

Dermed ble – for aller første gang – stjerneløs jul. Men det er inne. For annen gang i desember lover Yr klart, fint vær på den store kvelden. Og dermed kan vi, med en liten vri på Wergeland si:

Hvem kan vel under stjernehimmelen klage over mangel på ei stjerne i ett tre?

Riktig god jul!


PS: Kanskje finner vi ei stjerne som passer på romsjulssalget, så er vi sjølberga med stjerne når gråværet kommer tilbake.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...