Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Alvorlig skiulykke blir amatørdokumentar

Se traileren på amatørdokumentaren han har laget for å inspirere folk i motgang.

Pål Magnus Tømmervold ble hardt skadd i en skiulykke mars 2013. Dette gjorde at han ville lage dokumentar om veien tilbake til et normalt liv. Foto: Foto: Privat

DittOslo har fulgt Pål Magnus Tømmervold i over ett år i veien tilbake til skibakken etter en alvorlig skiulykke i Wyllerløypa. Nå blir han kalt mirakelgutt. Dette blir det dokumentar av. Se trailer øverst i vinduet.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 29.09.2014 kl 13:18

OSLO: 20.mars 2013: dittOslo har tidligere skrevet om én av mediehusets journalister, Pål Magnus Tømmervold, som i fjor ble hardt skadd under alpintrening med Kjelsås IL i Wyllerløypa.

Et tretthetsbrudd i den ene bindingen gjorde at den skled av skien i høy hastighet på knallhardt underlag.

Han lå 4,5 døgn i kunstig koma, med flere indre blødninger i hodet, to nakkebrudd og tre bekkenbrudd.

- Det var tøft å komme til seg selv og bli klar over skadene. Utenforstående skjønner nok ikke hvor drastiske skader jeg hadde. Jeg måtte blant annet lære å sitte og gå på nytt, men er heldigvis blitt omtalt som en solskinnshistorie fra dag 1. Det kan jeg takke velferds-Norge og viljestyrken min for, sier Tømmervold.

Han er nå i ferd med å fullføre dokumentaren om veien tilbake til en normal hverdag.

- Som oppdaling og skitrener skal det ikke skje at man slår seg helseløs på ski, men tilfeldigheter kan ramme alle og enhver. Det handler om å reise seg og være offensiv, sier Tømmervold.

Han forteller han brukte mye tid på å lete etter inspirasjon, da han omsider fikk tilgang til Internett igjen. Nå håper han å motivere andre hardt skadde mennesker.

- Måten Aksel Lund Svindal reiste seg på etter fallet i Beaver Creek inspirerte meg som mest, selv om vi hadde ulike skader. Jeg er utrolig takknemlig for at han stilte opp og ga meg nye ski i denne dokumentaren, sier Tømmervold om sin gamle klassekamerat.

LES OGSÅ: Pål Magnus var i koma etter skiulykke - Aksel fikset nye ski 11 måneder senere

- Vi begynte i samme klasse på idrettsfag Oppdal videregående skole. Jeg hoppet imidlertid relativt raskt over til allmennfag før karrieren hans skjøt fart. Aksel kan vise til x antall medaljer fra VM og OL, mens jeg i det minste kan vise til bronsemedalje fra et uoffisielt offpiste-NM på hjemmebane, sier Tømmervold med et smil, og legger til:

- Den dagen jeg er 100 prosent frisk igjen, er det fullverdig et OL-gull for meg. Jeg gjør daglig mitt for å bli fullt restituert, og det skal jeg klare, sier Tømmervold, som er tilbake i 100 prosent stilling fra november av.

Senest i juli besteg han Snøhetta, 2286 m.o.h.

- At han til de grader har stimulert kroppen har gitt et fantastisk resultat. Her kan man dra en parallell til toppidrettsutøvere som etter skade målrettet klarer å trene seg tilbake til toppnivå, sier Pål Magnus' tidligere fastlege, Kjell Sørli, om måten han har reist seg på. 

Se trailer av dokumentaren øverst i vinduet.

 

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...