Nordre Aker Budstikke

Amerikaneren ble så fasinert av nordmenns kjærlighet til taco…

Daglig leder for Storo-restauranten, Ørnulf Bage, og mannen bak Los Tacos-konseptet, Brian John Kovary. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

…at han bare måtte åpne taco-spisesteder. Nå har turen kommet til nabolaget - og dørene åpner allerede torsdag.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 03.09.2019 kl 16:24

STORO: Det er litt av hvert som skal på plass, før Los Tacos åpner allerede torsdag denne uka. Men det ser kult ut – blant annet med gamle blikkplater fra en gammel låve på deler av veggene og ved disken som skal friste med forskjellige tacovarianter.

Mannen bak Los Tacos-konseptet, Brian John Kovary, virker helt lugn på at dette går så bra så, og at det viktigste er på plass til torsdag.

Norsk taco-kjærlighet

– Klokken 11.00 åpner dørene. Vi er veldig spente, men så klart gleder vi oss aller mest!

Los Tacos Åpner i lokalene ved siden av Johnny Rockets, like ved Odeon. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Amerikaneren fra California havnet i Bergen for flere år siden, på grunn av jobb. Han ble fasinert av det norske folks kjærlighetsforhold til taco, og «fredagstacoen» tuller du fortsatt ikke med:


– De spiste taco ofte, flere ganger i uka. Men hvor kunne de gå ut og spise taco? Ingen steder i Bergen da jeg bodde der. Det måtte jeg gjøre noe med, og i Bergen åpnet aller første Los Tacos. Men det som er funny er jo at det mange nordmenn kaller taco, og de store lefsene, egentlig er burrito. Altså stor lefse er burrito. Los Tacos serverer også med lefser, men de er mindre – «ekte» tacolefser, forklarer taco-spesialisten, som også har sin egen favoritt på menyen: BJK.

Fra før av har Los Tacos restauranter i Oslo, Drammen, Stavanger, og som nevnt i Bergen.

Interiør. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Rask mat

Daglig leder Ørnulf Bagle gleder seg nok ikke noe mindre til torsdagen:

– Matopplevelsen blir mye vassere enn typisk «fast food»-mat, men det skal gå kjapt å få maten. Kundene bestiller direkte taco-komposisjonen fra disken, betaler i kassen og enten tar med maten eller sitter her og spiser. Vi har også skjenkebevilling, så her kan du nyte god mexicansk mat med vin eller øl til. Vi har også glutenfrie lefser, og vegan-taco. Selvfølgelig har vi også takeaway, og catering, forteller han.


Det er rundt 50 sitteplasser inne, inkludert et platå noen trapper opp, hvor man kan sitte litt for seg selv. Ute blir det rundt 30 sitteplasser. I første omgang blir spisestedet åpent fra 11.00 til 22.00 hele uka.

Interiør. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...