Nordre Aker Budstikke

Bydelsoverlegen:

Anbefaler å avlyse arrangementer

Bydelsoverlege i Nordre Aker, Tom Sundar. Foto: Christian Fredrik Borg

– Utviklingen tallmessig er bekymringsfull, sier bydelsoverlege Tom Sundar om smittesituasjonen ved inngangen til helgen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 03.09.2021 kl 16:56

NORDRE AKER: – I dag er flere arrangementer avlyst. Det synes jeg er positiv. Det vitner om en ansvarlig holdning, sier bydelsoverlege Sundar.

Han opplever at innbyggerne i økende grad er bevisste på fokus rundt smittevernreglene.

– Vi vet at det skjer mye i bydelen. Det er en aktiv bydel og mange arrangementer. Det er fortsatt potensiale for smittespredning. Derfor bør man tenke seg om to ganger før man gjennomfører et arrangementet, poengterer han.

– Bør man avlyse?

– Man skal i hvert fall tenke seg godt om før man gjennomfører store arrangementer for barn i gruppen ti til 18 år hvor vi ser at det er hye smittetall. Det er de som dominerer smittetallene i Nordre Aker. Jeg vil på generelt grunnlag fraråde det i den situasjonen vi er i nå, svarer Sundar.

Mest smitte

Nordre Aker har for tiden mest smitte i hovedstaden. De siste to ukene er det registrert 541 koronatilfeller i bydelen, ifølge Oslo kommune.

– Det er litt uvant for oss i Nordre Aker å være på smittetoppen i Oslo. Det har vi vært noen dager nå. Utviklingen tallmessig er bekymringsfull, kommenterer Sundar.

I løpet av det siste døgnet er det registrert 39 nye tilfeller i bydelen. Det er en nedgang fra 58 og 61 de to foregående dagene.


Antall smittetilfeller i Nordre Aker de siste 14 dagene fordelt på dager. Foto: Oslo kommune

Smittetrykket i bydelen er for øyeblikket 1117 tilfeller per 100.000 innbyggere de siste 14 dagene.

58 prosent av de smittede den siste tiden er mellom ti og 19 år gamle.

Antall smittetilfeller i Nordre Aker de siste 14 dagene fordelt på alder. Foto: Oslo kommune

To utbrudd

Bydelsoverlegen opplyste fredag ettermiddag om et pågående smittesituasjon på BI i Nydalen. Så langt er 110 personer bekreftet smittet i utbruddet.


Foruten BI og et annet, men mindre studentarrangement, er det ingen pågående utbrudd i bydelen, ifølge Sundar. Han understreker at de har god dialog med skolene.

– Smitten er jevnt fordelt på skoler og barnehager. Det er lite smitte på arbeidsplasser, og det er bra.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...