Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Anbefaler å ikke la barna vinne...

Spille spill i jula? La barna få lov til å tape, mener psykologiprofessor. Foto: NORDRE AKER BUDSTIKKE

...hvis ungene egentlig taper i spill. For det er å gjøre barna en bjørnetjeneste, ifølge psykologiprofessor.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 12.12.2016 kl 09:54

NORDRE AKER: Juletiden er her, og kanskje skal du kjøpe spill i en eller annen variant til barna. Kanskje har dere spill allerede, og som dere spiller sammen.

Men, en amerikansk studie forteller at det er ikke så lurt å la poden vinne, hvis han eller hun egentlig taper. Kanskje fordi du ikke vil at han eller hun skal bli lei seg, eller fordi noen er skikkelig dårlig tapere.

Svekker vurderingsevnen

Nettstedet sciencedaily.com advarer nå mor og far mot å la barna vinne i spill, det er en bjørnetjeneste.

Amherst College psykologiprofessor Carrie Palmquist og tidligere student Ashleigh Rutherford har gjort en studie om det de kaller «illusory success», og som relatert til en spesiell oppgave, svekker vurderingsevnen.

– Når barn opplever en innbilt - ikke reell - suksess knyttet til bestemte oppgaver, svekker det deres evne til å vurdere egne handlinger og evner, står det blant annet på nettsiden.

– Kan overse viktig informasjon

Videre.

– Som et resultat av dette kan barna komme til å overse viktig informasjon de kan ha bruk for når de skal ta avgjørelser i fremtiden.

Her kan du lese hele saken på nettstedet.

LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

komme til å overse viktig informasjon de kan ha bruk for når de skal ta avgjørelser i fremtiden

Så altså - juleoppfordring fra sciencedaily.com er å la barna tape - når de taper.

Her kan du lese hele saken på nettstedet.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...