Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Ane fra Tåsen jobber for norsk EU-medlemskap

Ane Bilstad Brøyn fra Tåsen er 2. nestleder i Europeisk Ungdom. Foto: EUROPEISK UNGDOM

Ane Bilstad Brøyn fra Tåsen startet sitt politiske engasjement i Ungdomsrådet i Nordre Aker. Nå er 22-åringen valgt til nestleder i Europeisk Ungdom.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 03.10.2016 kl 12:31

TÅSEN: Ane Bilstad Brøyn, som er vokst opp på Tåsen i bydel Nordre Aker, ble nylig valgt til 2. nestleder i ungdomsorganisasjonen Europeisk Ungdom – på hjemmebane. Landsmøtet ble nemlig avholdt på Grefsen.

Startet i Ungdomsrådet

Brøyn startet sitt politiske engasjement som 13-åring i Nordre Aker ungdomsråd. Da arbeidet hun for at ungdom skulle bli hørt i bydelspolitikken. Nå arbeider hun for et Norsk EU-medlemskap, i en tid der oppslutningen om unionen ikke er på topp.

– Meningsmålinger viser at et flertall i Norge er i mot et norsk EU-medlemskap, og jeg synes ikke dette er så rart med tanke på hvor lite vi snakker om EU og hvor lite folk kan om EU. Som nestleder i Europeisk Ungdom ønsker jeg å sette EU-spørsmålet på dagsorden i Norge og øke EU-kunnskapen, spesielt blant unge. Vår organisasjon vil det kommende året blant annet arbeide for å få integrert EU i læreplanmålene, allerede på ungdomskolen, sier Brøyn i en pressemelding.

Vil ha ny EU-avstemning i Norge

Det er nå 22 år siden det ble sist avholdt folkeavstemning om EU-medlemskap i Norge, og 22-åringen fra Nordre Aker mener det er på tide å se frem mot en ny folkeavstemning. Selv om britene har stemt for å forlate unionen, mener hun Norge vil tjene på å gå inn i fellesskapet.

– Jeg tror med de utfordringer Europa står ovenfor i dag, da spesielt med klimakrisen og flykningskrisen, er vi nødt til å ha et overnasjonalt organ som kan jobbe for felles løsninger. EU har blitt mye kritisert for måten slike utfordringer har blitt håndtert, men jeg tør ikke en gang tenke på hvordan ting ville sett ut dersom EU ikke eksisterte.

Frustrert generasjon

Brøyn mener Norge, og generasjonen hun er en del av, står overfor et veivalg.

– Jeg kjenner en enorm frustrasjon over at mitt eget land står utenfor det som mange kaller for Europas viktigste fredsprosjekt. Mye av det som blir bestemt i EU påvirker også oss, men likevel har vi valgt å stå på sidelinjen. Jeg ønsker at Norge skal være en del av et større felleskap og at vi skal kunne ha innflytelse på de saker som allerede påvirker oss, sier hun.

LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...