Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

- Anleggsplanene blir gjennomført

Byens befolkning loves langt på vei nye idrettsarenaer - godt hjulpet av et ferskt foretak.

Oslo kommer svært dårlig ut, når det gjelder dekningen av anlegg i hovedstaden. Foto: Foto: Pål Magnus Tømmervold

Det blir ikke noe OL i hovedstaden med det første, men byens befolkning loves langt på vei nye idrettsarenaer - godt hjulpet av et ferskt foretak.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 17.11.2014 kl 09:43

OSLO: Fredag ble det for første gang arrangert en idretts- og friluftskonferanse i hovedstaden. Tidligere i uken ble det også kjent at byrådet foreslår å etablere et nytt foretak, som skal ha som formål «å utvikle, eie, leie ut og forvalte kultur- og idrettsanlegg i Oslo.»

Hensikten er å realisere mange av idrettsarenaene, som ble planlagt som en del av OL-søknaden. I påvente av at foretaket kan etableres, skal en midlertidig etat videreføre arbeidet med å realisere viktige idrettsareaner.

- Gjennom arbeidet med OL-søknaden utviklet vi gode planer for en rekke nye, sårt tiltrengte idrettsanlegg i Oslo. Med et nytt foretak kan vi beholde kompetansen som er blitt bygget opp i OL-etaten - og sikre at planene vi har blir gjennomført, sier byrådsleder Stian Berger Røsland (h).

- Dårlig stilt

Avdelingsdirektør for idrett ved Kulturdepartementet, Ole Fredriksen, var blant foredragsholderne på konferansen fredag. Han innledet med å vise til hvor dårlig Oslo er stilt, når det kommer til anleggsdekningen i byen.

Han spår det vil bli enda trangere i hallene i tiden fremover, og at det vil være en utfordring for kommunen og klubbene å fordele treningstidene.

- Anleggssituasjonen er langt dårligere i Oslo enn andre steder i Norge. Idretten bygger dessuten nå større og mer kostnadskrevende anlegg enn før, men Oslo har som kjent tre av landets seks nasjonalanlegg, sier Fredriksen - og etterlyser et større antall søknader om spillemidler på veien mot å få opp anleggssatsingen i byen.

Oslo knust av Hordaland

Avdelingsdirektøren viste til kun 39 spillemiddel-søknader fra Oslo. Hordaland har til sammenligning levert 294, der pengene blir fordelt etter hva departementet får inn av søknader. Tre kriterier ligger til grunn: søknadssum, antall innbyggere og anleggsdekning.

- Man får ikke penger uten å opprette søknader og konkrete planer. For noen år siden var dessuten departementet så rause at de ga ekstra penger til åtte idrettshaller som skulle bygges. Av dem er bare tre ferdigstilt, mens vi måtte trekke inn pengene fra tre; Grorud, Årvoll og Lambertseter. Der hadde planleggingen tatt urimelig lang tid, sier Fredriksen.

Brenner av millioner

Neste år må Oslo bruke 18 millioner på et vinter-OL som det ikke blir noe av. Forprosjekteringen av Jordal Amfi, konseptutvalgsutredningen for idrettshallen på Mortensrud og det videre arbeidet med Valle Hovin blir lagt til den midlertidige etaten.

- Dette er de tre viktigste prosjektene for idrett i byen, som var en del av OL-søknaden, sier finansbyråd Eirik Lae Solberg (H) til Aftenposten.

Byrådet hadde, ifølge Aftenposten, satt av 94,6 millioner til OL-etaten i 2015. Men selv om majoriteten av disse pengene nå kan brukes til andre ting, skal bare 10 millioner kroner brukes på nye idrettsarenaer.

LES OGSÅ: Lover idrettsanlegg - men uvisst når

SE VIDEO: Jon (49): - Gatefotball reddet meg fra helvete

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...