Nordre Aker Budstikke

Har opplevd hærverk tidligere – fredag ble de anmeldt for smittevernbrudd

Grefsenkollen restaurant. Foto: Karl Andreas Kjelstrup (Arkivfoto)

Politiet anmeldte fredag kveld Grefsenkollen restaurant fordi takeaway-gjester spiste på uteserveringen. – Vi kunne låst døra, hengt opp sperrebånd og krysset fingrene, men det hadde vi aldri turt å gjøre, sier daglig leder, som forteller at folk har tent opp bål inntil veggene på det gamle bygget.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 24.04.2021 kl 12:33

GREFSENKOLLEN: – I går ble vi anmeldt for brudd på smittevernforskriften fordi vi har hatt bord og stoler stående ute på uteområdene våre. Det har vi nå ryddet inn. Vi har lov til å ha kiosken åpen for takeaway-salg, men folk har ikke lov til å spise det de kjøper på våre uteområder, sier daglig leder på Grefsenkollen restaurant, Jon Kloster, til Nordre Aker Budstikke lørdag formiddag.

Anmeldt for smittevernbrudd

Det er Dagbladet som omtalte hendelsen fredag kveld. Politiet fikk melding om ansamlinger av mennesker ved uteserveringen til restauranten.

– Det var 40-50 mennesker på bordene utenfor restauranten, sa operasjonsleder Cathrine Silju til avisen i 21-tiden fredag kveld.

Ifølge operasjonslederen valgte gjester ved restaurantens takeaway-tilbud å spise maten ved bordene utenfor. Smittevernrestriksjonene i Oslo kommune tillater at serveringssteder kan ha åpent for takeaway, men ikke at maten spises i tilknytning til serveringsstedene, slik som på etablerte uteserveringer.

Når smittevernbruddet finner sted på serveringsstedets eiendom, er restauranten ansvarlig, opplyser politiet til Dagbladet, og politiet anmelder derfor Grefsenkollen restauranten for brudd på smittevernforskriften.

– Ikke 40-50, men hundrevis

Daglig leder Jon Kloster forteller Nordre Aker Budstikke hvorfor restauranten har hatt noe møblement stående ute, selv om det ikke er tillat for gjestene å spise der:

– Grefsenkollen ligger i skogen, vi er ikke en restaurant i byen. Her er det mye plass, både på restaurantens uteområder og i terrenget rundt. Grefsenkollen er et populært turmål og utsiktspunkt. Opp hit kommer det veldig mange mennesker hele tiden. Tusenvis på fine dager, akkurat som i parkene i byen.

Han sier videre at folk som kommer til Grefsenkollen ikke er på vei forbi eller hjem med en takeaway-pizza – de er på vei til Grefsenkollen fordi det er turens mål.

– De vil sette seg ned og nyte utsikten når de kommer hit, uavhengig av om de kjøper en vaffel eller en pizza av oss eller om de har med seg niste, sier Kloster.


På ettermiddagene og kveldene er det mange som vil sette seg ned på restaurantens uteområder og i terrenget rundt, ikke 40-50 stykker, men hundrevis, legger han til.

– Vår vurdering er at når vi har noen bord og stoler stående ute, med god avstand mellom dem, blir det flere steder å sitte, og dermed mer spredning av folk. Når vi nå rydder vekk alt av bord og stoler, vil folk sitte tettere i terrenget rundt våre uteområder. Det tror vi gir dårligere smittevern.

Har opplevd hærverk på bygget

Kloster sier de på Grefsenkollen også må ta hensyn til at de forvalter et et gammelt hus.

– Da vi ryddet vekk alt møblement i mars/april i fjor og holdt kiosken stengt hadde vi ingen kontroll på hvordan folk oppførte seg her oppe. De fleste oppfører seg selvsagt pent, men det er ganske mange som ikke gjør det også dessverre. Når huset oppfattes som stengt og forlatt, tar noen seg til rette. Det ble fyrt bål på terrassen vår, også inntil husveggen. Det ble kastet engangsgriller rundt overalt, gjort hærverk, og flasker og søppel fløt. I tillegg er det vår klare oppfatning at gruppene var større og smittevernet dårligere enn når vi har bedre kontroll på uteområdene våre. Ideelt sett ville vi selvsagt få holdt uteserveringen vår åpen, med kontroll og god avstand mellom folk. Når det ikke er mulig, har vi erfart at noe møblement ute har en disiplinerende effekt på folk, sier Kloster, og legger til:

– Vi kunne låst døra, hengt opp sperrebånd og krysset fingrene, men det hadde vi aldri turt å gjøre.

Nyhetsbrev:


Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...