Nordre Aker Budstikke

Anne Margrethe (42) satser mot VM på hjemmebane

Neste år er Anne Margrethe Hausken Nordberg 43 år, men hun er klar for VM på hjemmebane. Foto: Christian Fredrik Borg

42-åringen viste under forrige VM hun deltok i at hun fortsatt er å regne med. Neste år arrangeres VM på hjemmebane i Østfold. Veteranen, som da er 43 år, er ikke sikker på hva hun kommer til å gjøre etter det historiske mesterskapet.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 02.05.2019 kl 14:04

KRINGSJÅ: Som Nordre Aker Budstikke tidligere har skrevet om løp Hausken en trappeøkt i Skibakketrappa ved Akerselva samme dagen som hun ble lagt inn på sykehuset. Dagen etter ble hun sammen med mannen Anders Nordberg barn til sitt tredje barn. Den imponerende tiden opp Skibakketrappa finner du i vår forrige sak om Anne Margrethe.

– Jeg tenkte, ja det kan jeg jo være med på. Det skal sies at det var ganske tungt å løpe opp trappa med en baby i magen, men jeg forsøkte, sa Hausken til Nordre Aker Budstikke.

VM som hovedmål

Det første rene skogmesterskapet, hvor det kun er øvelser i skogen, arrangeres i Østfold i 2019. Hausken har fra før 13 medaljer fra verdensmesterskap, men er enda ikke mett, selv om det er treningshverdagen som er hovedgrunnen til at hun fortsetter.

– Jeg trives med treningshverdagen, det er tross alt de det er flest av. De store konkurransene, men også de mindre «grasrotarrangementene» er fantastiske innen orienteringsidretten. Man får muligheten til å oppleve nye fine steder rundt om i landet og møte hyggelige folk, har Hausken tidligere sagt til lokalavisa.

Langdistansen og stafetten er distansene hun tidligere har konsentrert seg mest om under tidligere mesterskap. Selv om programmet er tøft er også mellomdistansen aktuell. Hun poengterer at hun trener for at det skal gå fint med alle distansene. Orienterings-VM arrangeres i Østfold fra 13. til 18. august i skogene nær svenskegrensa.


Anne Margrethe slik vi er vant til å se henne i løypa. Foto: Ivar Haugen / Orienteringsforbundet

Flere sesonger?

I 2020 arrangeres det første rene sprintmesterskapet i internasjonal orientering i Danmark. Det innføres en ny sprintøvelse på programmet, men Hausken er ikke sikker på om det blir flere sesonger enn inneværende sesong (treningsåret begynner 1. nov i orientering). Men hun utelukker imidlertid ikke at det blir flere sesonger:

– Det blir en omlegging med tanke på at det blir det første rene sprintmesterskapet. Hva jeg gjør etter 2019-sesongen er fortsatt åpent. Jeg tar et år om gangen nå, men jeg har ikke lagt noen andre konkrete planer om noen ting enda, smiler 42-åringen.

Mor i verdenstoppen

Sammen med mannen Anders Nordberg har hun tre barn. Tarjei på sju år er sammen med fireåringen Sigrid søsknene til yngstemann Aslak som ble født i august. De to eldste har forstått at det er o-løper som er mammas jobb. Spesielt eldstemann Tarjei kan navnet på noen av mor Anne Margrethes konkurrenter. Alle tre har også vært med mamma på jobb.

– Barna forbinder o-løp med noe veldig sosialt med klubben Nydalen og vennene de har der. De har nærmest blitt maskoter for klubben, ler Hausken.


– Tarjei har begynt med de letteste løypene, i tillegg til at han forbinder o-løp med fri adgang i kiosken etter løpet, fortsetter trebarnsmoren.

Blir ikke lei

Selv med hoveddelen av antall økter i og rundt skogene ved Sognsvann går hun ikke lei. Hausken roser både kartene og terrenget. Oslo-området er et veldig fint sted for å bli god o-løper.

– Det går aldri tomt og mulighetene er mange, sier Hausken til Nordre Aker Budstikke.

Anne Margrethe Hausken Nordberg. Foto: Ivar Haugen / Orienteringsforbundet

Roser hundeeierne

Som mor og o-løper på internasjonalt nivå har hun to ulike syn på snø. For barnas del håper hun på snø slik at de kan gå på ski og ake, mens hun for egen del trives med kjølige temperaturer rett over null.


– Det er kjempefint i marka uten is og snø, men det er også gode forhold for å løpe med snø der det er opptråkket. Med temperaturer over null er det ikke is, og mykt for beina å løpe, forteller trippelverdensmesteren.

Hun er også positivt overrasket over andre som står opp tidlig og ofte går tur med hundene sine.

– Mange er flinke til å lufte hundene sine, som gjør at det blir flotte tråkkede stier som er fine å løpe på. Jeg løp på noen turer syv-åtte ganger opp og ned fra Vettakollen, avslutter den blide o-løperen.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...