Nordre Aker Budstikke

Klar for å åpne dørene igjen:

– Annus horribilis er tilbakelagt!

Restaurantdrifter Terje Tuft i Nydalen, ved Xeast, åpner dørene igjen, onsdag. Foto: Karl Andreas Kjelstrup (Arkivfoto)

Fra og med onsdag kan igjen restaurantene åpne for bordservering.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 03.02.2021 kl 11:06

NYDALEN: Nettstedet E24.no omtalte tirsdag at flere restauranter venter med å åpne, etter to uker nedstenging, selv om byrådsleder Raymond Johansen på pressekonferansen mandag sa at restaurantene i Oslo kan åpnes igjen fra og med onsdag. Fortsatt er det skjenkestopp i Oslo.

– Nyheten er positiv, men usikkerheten er for stor. Det gjør at mange restauranter ikke vet om de tør å åpne ennå, selv om det er lov. En stenging gjør at de må permittere ansatte og kaste varelager med mat og drikke, og det har mange nå gjort flere ganger. Kostnadene ved nye nedstenginger er så store, og ingen vet om de får lov til å holde åpent lenger en noen uker, sier Rhiannon Hovden Edwards, leder for kultur og opplevelser i Virke til E24.

Åpner dørene

Så det kan kanskje være lurt å sjekke på forhånd om restauranten du har tenkt deg til, har åpnet dørene for bordservering onsdag.

Nordre Aker Budstikke tok en liten sjekk hos tre av de store restaurantene i Nydalen om status. Xeast åpner dørene for bordservering fra i morgen, onsdag, og restaurantdrifter Terje Tuft i Nydalen håper selvfølgelig på bedre tider fremover:

– Annus horribilis er tilbakelagt med stor uforutsigbarhet og en tøff prøvelse om å overleve. Statlig støtte og god tilrettelegging fra gårdeier Avantor har bidratt positivt. Vi var raske til omstilling med takeway og tilpasning av bemanning, meny og kostnader, sier Terje Tuft ved Xeast.


Han forteller at de i løpet av annerledesåret har kvittet seg med et stort lager som ikke var strengt nødvendig:

– Det aller viktigste har vært god støtte fra våre kjære gjester som har vist å sette pris på en god nabolagsrestaurant. Vi har solgt mange gavekort, noe som har vært en god støtte for oss. Uteserveringen var veldig godt besøkt i sommer og lunsjen har vært populær. Faktisk fikk vi et lite overskudd noe vi er veldig fornøyd med i denne krisen.

Terje og de ansatte er klare til å åpne i morgen:

– Vi starter bordservering igjen i morgen og ser an litt om vi også skal åpne for lunsj fra neste uke. Xeast er en stor restaurant med god avstand mellom alle gjester. Vi har optimalt smittevern og tilbyr også mobilbestilling og betaling. Vi gleder oss til gjensyn med våre gjester og til å kunne ha flere folk på jobb. Vi ser fremover og håper virkelig at vi snart kan servere også cocktails, øl og vin.

Drøyer

Nydalen Bryggeri og Spiseri drøyer litt med å åpne igjen:


– 2020 og starten på det nye året har vært svært krevende for oss. Det har ikke vært lett å drive restaurant i så uforutsigbare tider som dette. For oss har det ikke vært lønnsomt å holde åpent for takeaway, sier Cecilie Ova Nielsen, driftsdirektør i Akershusgruppen, og fortsetter:

– Vi er en stor restaurant og trenger tid til å komme i gang igjen. Vi må kalle inn ansatte, gjøre innkjøp og gjøre klar restauranten. Vi er i gang og håper på å åpne mot slutten av neste uke, hvis ikke situasjonen endrer seg. Vi gleder oss til å møte gjestene i nabolaget og ikke minst til å få våre ansatte i jobb igjen.

Nydalen Bryggeri og Spiseri. Foto: Arkiv Nordre Aker Budstikke/Mina Haugli

Restaurant Sumo i nabolaget til Nordre Aker Budstikke tirsdag kveld at de også åpner for bordservering i morgen, onsdag.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...