Nordre Aker Budstikke

Ansatte skal ikke ha fått lønn for vareopptelling

XXL på Storo Storsenter. Foto: Kristin Tufte Haga

– Helt uakseptabelt, sier XXL-sjefen til nettavisen E24.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 08.10.2019 kl 20:49

STORO: I november i fjor åpnet XXL ny butikk på Storo. Det er E24.no som forteller om vareopptellingen på 1. mai, ett og et halvt år etter åpningen. De ansatte ble oppfordret til å jobbe på 1. mai. Men dette skal ha blitt omtalt som "dugnad" av butikkledelsen, og ingen av de ansatte skal ha fått lønn for varetellingen, ifølge nettstedet.

Trine Lise Sundnes, leder av LO-fagforbundet Handel og Kontor, reagerer sterkt, og uttaler seg til E24:

- Og når de først skal nekte ansatte lønn, velger de altså å gjøre det på arbeiderbevegelsens kampdag. Dette går ikke an. Det er sterkt provoserende, sier lederen av LO-fagforbundet Handel og Kontor.

1. mai er en internasjonal demonstrasjonsdag for arbeiderbevegelsen, ifølge Store Norske Leksikon. Den har røtter til 1800-tallet, da amerikanske arbeidere kjempet for åttetimers lang arbeidsdag. Butikken var stengt denne onsdagen som er en nasjonal fridag.

– Uakseptabelt

- Å be ansatte jobbe gratis er helt uakseptabelt. Slikt skal ikke skje og er et klart brudd på regler og rutiner, skriver Norgessjef i XXL, Anders Kjellén, til E24.


Han legger til at ledelsen i kjeden ikke var kjent med forholdet og tar sterk avstand fra slik praksis. De er i dialog med Arbeidstilsynet og jurister om saken.

I saken opplyser Sundnes at arbeidsgivere ikke kan nekte lønn for arbeid som blir utført, uansett hvordan det blir fremstilt på forhånd, som for eksempel "dugnad".

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...