Nordre Aker Budstikke

Antall vaksinerte i Nordre Aker har passert 10 prosent

Vaksinasjonssenteret i Nordre Aker i Domus Athletica, Trimveien 4. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Fredag var i alt 5549 personer i Nordre Aker vaksinerte. Neste uke ventes det hele 2000 nye doser.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

ULLEVÅL: Av disse er 2733 fullvaksinert (med dose 1 og 2), mens 2816 har fått dose 1. (Disse tallene inkluderer imidlertid ikke vaksiner satt fredag 09.04.2021). I alt har dermed nærmere 10,5 prosent av befolkningen i bydelen fått minst én vaksinedose.

I uke 15 forventer vaksinesenteret i Trimveien 4 å motta 2000 vaksinedoser.

– Vi fikk i dag den gledelige beskjeden om at vi får ekstra doser med Moderna neste uke i tillegg til ca. 750 doser med Pfizer først meldt. Det vil si at vi får til sammen ca. 2000 doser neste uke, sier vaksinekoordinator i Bydel Nordre Aker, Anja Bergenhus.

Disse har blitt vaksinert i Nordre Aker

Det er beboere i sykehjem og utvalgte helsepersonellgrupper, personer over 85 år som ikke bor på sykehjem og utvalgte helsepersonellgrupper, samt personer mellom 75 og 84 år.

– Er du hjemmeboende over 75 år og ikke har fått tilbud om vaksinen vil vi gjerne at du ringer oss, skriver bydelen på sine nettsider.


Nå er det kritisk helsepersonell og personer i gruppene 4a og 4b som vaksineres.

4a er dem i alderen 65-74 år og 4b er personer mellom 18 og 64 år i risikogruppe 1. Det er disse sykdommene/tilstandene: organtransplantasjon, immunsvikt, hematologisk kreftsykdom siste fem år, annen aktiv kreftsykdom, pågående eller nylig avsluttet behandling mot kreft (spesielt immundempende behandling, strålebehandling mot lungene eller cellegift), nevrologiske sykdommer eller muskelsykdommer som medfører nedsatt hostekraft eller lungefunksjon og kroniske nyresykdom eller betydelig nedsatt nyrefunksjon

Har startet med yngre i andre bydeler

Denne uken meldte Aftenposten at Nordre Akers nabobydel Bjerke allerede har begynt å vaksinere dem ned til 55 år. På spørsmål om når dette skjer i Nordre Aker, svarer Bergenhus:

– Bydel Bjerke, som du referer til, er en av de 6 bydelene som har mottatt de skjevfordelte dosene som har kommet til Oslo, dette gjør at de har kommet ned til yngre aldersgruppe tidligere enn vår bydel. I gruppe 4 og 4b har vi ca. 4850 innbyggere, og når vaksinene er satt nest uke vil vi ha kommet langt ned i gruppen vi holder på med nå.

Av de 4853 personene i gruppe 4a og 4b har 1709 fått første dose, mens 112 personer i disse to gruppene er fullvaksinert. Vaksinesenteret ringer nå primært personer som er 70 år eller fyller 70 år i løpet av 2021.

Neste gruppe som skal vaksineres

Når gruppe 4a og 4b er ferdigvaksinerte, er det altså dem i alderen 55-64 år i risikogruppe 2 som vil få tilbudet om vaksine. Risikogruppe 2 er disse sykdommene/tilstandene:

  • Kronisk leversykdom eller betydelig nedsatt leverfunksjon
  • Immundempende behandling ved autoimmune sykdommer
  • Diabetes
  • Kronisk lungesykdom
  • Fedme med kroppsmasseindeks (KMI på ≥ 35 kg/m2 eller høyere)
  • Demens
  • Kroniske hjerte- og karsykdommer (med unntak av høyt blodtrykk)
  • Hjerneslag
  • Annen alvorlig og/eller kronisk sykdom som ikke er nevnt i listen over kan også gi økt risiko for alvorlig sykdom og død av covid-19. Dette vurderes individuelt av lege.

– Vi kan dessverre ikke gi noen god tidsperspektiv når vi starter med innbyggere i 50-årene, sier Bergenhus til Nordre Aker Budstikke.

Kom hjem fra hytta

I påsken skapte det mye oppmerksomhet da en ansatt ved vaksinesenteret gikk ut og delte sin frustrasjon over at mange av dem som ble ringt opp for vaksinetime i Nordre Aker, takket nei fordi de skulle på påskeferie. Etter medieomtale meldte bydelene at flere reiste hjem likevel.


– Anslagsvis hvor mange returnerte og ville ha likevel? Og de som sa nei fordi at de var bortreiste i påsken - har de allerede fått tilbud om nye timer?

– Det er vanskelig å gi deg antall på hvor mange innbyggere som returnerte fra hytta for å få vaksine. Uansett så opplevde vi påsken som positiv og fikk stor oppslutning om timene vi tilbydde i påskedagene, sier vaksinekoordinatoren.

Vaksinesenteret i Nordre Aker har kapasitet for å vaksinere nesten 5000 personer i uka. Ettersom antallet vaksinedoser så langt har vært betraktelig lavere, har enkelte av de ansatte blitt omdisponert i perioden.

– Hvor mange av de ansatte ved vaksinesenteret er fortsatt omplassert til hjemmetjeneste og smittesporingsteam? Nå er det varslet større leveranser fremover, og er dere klare til å bemanne opp igjen når det blir aktuelt?


– Vi har pr. nå 6 ansatte i smittesporing. Vi er klare til å bemanne opp ved behov, sier Bergenhus.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...