Nordre Aker Budstikke

Åpner for å utsette den nye Frysja-skolen

Dette er tomten i Frysjaveien 31 som Oslo kommune har kjøpt og omregulert til skoleformål. I dag ligger det et kontorbygg på eiendommen. Illustrasjonen viser planlagt bebyggelse på oversiden av Frysjaveien. (Illustrasjon: Stor-Oslo Eiendom)

Den nye skolebehovsplanen definerer ferdigstillelsen av Frysja barneskole som «fleksibel».

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 03.03.2018 kl 11:28

NORDRE AKER: Det foreslås ingen nye tiltak for bydelen i skolebehovsplanen 2019 - 2028, men det åpnes for å flytte på ferdigstillelse av Frysja barneskole.

Dette fremgår av skolebehovsplanen 2019-2028 som Utdanningsetaten i dag har sendt på høring.

Her kan du lese hva skolebehovsplanen fra i fjor ønsket for Nordre Aker: To nye skoler og en utvidelse.

Frysja skole

Ny barneskole på Frysja med flereidrettshall er planlagt for å møte den forventede boligutviklingen i området. Det har i tidligere skolebehovsplan vært foreslått ferdigstillelse i 2021, men behov og kapasitet i området tilsier at ferdigår kan være fleksibelt og er derfor ikke definert, ifølge Utdanningsetaten.

Det foreslås ingen nye tiltak i bydelen, men ungdomsskolekapasiteten må ses i sammenheng med de nye skolene i Bydel Sagene, i tillegg til den vedtatte utvidelsen av Engebråten skole, skriver etaten i forslaget til skolebehovsplan.


LES OGSÅ: Hva bør skolen hete? Mener kommunen begår en grov navnesynd ved å kalle området Frysja

Blindern

Det er også tidligere vedtatt ungdomstrinn med byomfattende tilbud ved Blindern videregående skole og samarbeid med Universitetet i Oslo. Samarbeidet planlegges utvidet med samlokalisering med Den tyske skole og Den franske skole i Sognsveien 80.

Ny ungdomsskole på Voldsløkka er tidligere vedtatt. Etter den foreslåtte planen vil elever fra skolene Berg og Bjølsen, samt deler av Tåsen skoles elever, sokne til den nye skolen på Voldsløkka.

Utdanningsetaten foreslår i tillegg en helt ny skole et annet sted i Bydel Sagene. Elever ved Fernanda Nissen skole i Nydalen, og Lilleborg skole, vil etter planen sokne til denne. Det gjennomføres egen lokal høring av mottaker- og avgiverskoler før dette besluttes, senest høsten før endringen trer i kraft. Bystyret vedtok nylig å omregulere Lilleborg-tomta i treschows gate 16, som ligger lang Akerselva, til blant annet skole og park, ikke bolig (Sagene Avis).

SJEKK DIN VEI: Her skal det ryddes for snø i uke 10


LES OGSÅ:

Klart for de 900 første Frysja-boligene

Boligutvikler mener kommunen kupper tomt til skoleformål

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...