Nordre Aker Budstikke

Åpner for gjennomkjøring mot Årvoll

Slik så det ut i Grefsenveien mandag ettermiddag, etter rushtiden. Foto: Sporveien/Linda Nøkleby Amundsen

Sporveien beklager at forholdene i Grefsenveien fortsatt er kaotiske. Tirsdag ettermiddag åpnes det for gjennomkjøring via Lofthusveien.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 31.05.2017 kl 08:36

GREFSEN: – Forholdene i Grefsenveien er fortsatt vanskelige, og det beklager vi i Sporveien dypt, nå kan det se ut som det er funnet en løsning, og ingen er mer glade for det enn vi, skriver selskapet i en pressemelding tirsdag ettermiddag.

NB! Mange lesere meldte om at veien likevel var stengt tirsdag kveld. Her svarer Sporveien på hva som skjedde. Onsdag bekrefter de at Lofthusveien igjen er åpen for gjennomkjøring.

Arbeid på skinnegangen

Kjelsåsveien er stengt ved trikkehallen på Grefsen på grunn av arbeid med skinnegangen. Etter en kort periode med åpning i rushtiden, måtte veien likevel stenges permanent i forrige uke.

Det har skapt store forsinkelser i Grefsenveien, både for bil- og kollektivtrafikk.

– I snitt har trikken vært 15 minutter forsinket ned Grefsenveien, sier Jan Rustad i Sporveien, til Nordre Aker Budstikke.

LES OGSÅ: Se så flott det har blitt på Rønningen folkehøgskole!

Åpner ved Lofthus

For å avlaste rushtrafikken åpnes nå Lofthusveien for gjennomkjøring. Sporveien skriver i en pressemelding tirsdag:

«Stengingen av Kjelsåsveien skaper fortsatt problemer for trafikkavviklingen i Grefsenveien, med til dels kaotiske forhold. Som et strakstiltak har Bymiljøetaten besluttet å åpne Lofthusveien for trafikk, så lenge stengingen av Kjelsåsveien vedvarer mens trikkens skinnegang oppgraderes.

Det innebærer at det nå er etablert en alternativ kjørerute til og fra Kjelsåsplatået over Lofthus og ned til Trondheimsveien. Lofthusveien vil være åpen til og med fredag 2.juni.

Sporveien er svært glad for dette tiltaket - og setter pris på den utviste samarbeidsviljen fra Bymiljøetaten for å finne en løsning. Dersom du ikke kan reise kollektivt er dette et godt alternativ i de dagene arbeidene pågår. En annen mulighet er å kjøre om Frysja og ned Maridalsveien.»


Det er altså de fysiske sperrene i Lofthusveien, like før Årrundveien, som er åpnet midlertidig. Det gjelder ikke bussbommen i Frennings vei.

Det er denne sperringen i Lofthusveien som åpnes fram til fredag 2. juni. SKJERMBILDE/GOOGLE

– Det er en sterkt oppfordring til bilistene om ikke å kjøre Grefsenveien, slik at vi unngår forsinkelser med trikken, sier Rustad.

Arbeidene i Kjelsåsveien er beregnet avsluttet fredag 2. juni.

LES OGSÅ: Lofthusveien VAR åpen, men ble stengt igjen

Uklart i Grefsenveien

Til sommeren starter også arbeidene med å oppgradere Grefsenveien. Hvordan det vil påvirke trafikkavviklingen, gjenstår å se.

Bymiljøetaten har ikke landet på hvilken løsning de skal velge for Grefsenveien, ettersom bestillingen fra byrådet sier at kollektivtransport og sykkel skal prioriteres. Les mer om planene for Grefsenveien her!

LES OGSÅ: Høyre og Venstre snur – men de kunne ha skapt ro på nedre Grefsen for et halvt år siden

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...