Nordre Aker Budstikke

Åpner for gratis hurtigtesting her

Kry åpner nå for gratis hurtigesting mot covid-19 utenfor BI i Nydalen, forteller Bente Mordal, Head of Sales i Kry. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Nå kan hvem som helt ta en hurtigtest for covid-19 i teltet utenfor BI i Nydalen. Svaret får du omtrent med det samme, og det gir deg grønt koronapass på 30 minutter.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 10.09.2021 kl 15:17

NYDALEN: Det er Kry som står bak den mobile teststasjonen i teltet utenfor hovedinngangen til Handelshøyskolen BI i Nydalsveien.

I tre uker har de testet studenter, og er nå klare for å utvide drop-in-tilbudet også til å gjelde alle andre som bor eller jobber i Nydalen. Hurtigtesten er omfattet av statens refusjonsordning for koronatesting og er derfor gratis å ta. Ved negativt testresultat får man grønt koronasertifikat, som regel innen 30 minutter – senest innen en time.

Hurtigtestteltet utenfor BI. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

– Bakgrunnen for at vi utvider er at BI ønsker at vi fortsatt skal være her. Samtidig ser vi at flere studenter nå ikke er fysisk til sted på campus, og dermed har vi kapasitet til å teste flere. Med de høye smittetallene vi har sett i Nordre Aker den siste tiden ønsker vi å bidra, sier Bente Mordal, salgsansvarlig hos Kry.

– Svar med 90 prosent nøyaktighet

En pinne i den ytre delen av nesa er alt som skal til. Foto: Karl Andreas Kjelstrup


Etter tre uker er det foretatt nær 3000 hurtigtester i teltet. Etter smitteutbruddet på BI i kjølvannet av fadderuken Fadderullan, har Krys hurtigtesttelt og helsefaglige råd og veiledning vært en viktig del av høyskolens beredskap for å hindre at utbruddet eskalerte. Bydelsoverlege Tom Sundar fortalte torsdag at smittetrenden på BI nå har flatet ut, etter en periode med 10-12 nye smittetilfeller daglig.

Ønsker du å teste deg i Nydalen er det altså bare å møte opp og scanne qr-koden utenfor teltet, registrere deg og stille opp i køen. Fordi dette er en hurtigtest, og ikke en PCR-test, er selve testingen heller ikke så ubehagelig som PCR-varianten, understreker Mordal.

– Testen utføres i fremre del av nesa, og resultatet har høy nøyaktighet. Resultatet kan fastslås med 90 prosent sikkerhet, sier Mordal.

Bente Mordal, Head of Sales i Kry. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Forebyggende testing

Hun understreker at dette først og fremst er en forebyggende teststasjon, der man kan teste seg for å utelukke smitte, eller for å få grønt koronasertifikat, for eksempel til arrangementer som krever det. Har du symptomer på covid-19 bør du ikke møte opp i testteltet, men henvises heller til en ordinær teststasjon.


Dersom hurtigtesten gir positivt utslag, eller ikke er entydig negativ, sendes du i isolasjon, og ny test. Kry melder fra til smittesporingsteamet i bydelen, som vil ta over smittesporing og kartlegging av nærkontakter.

Drop-in-tilbudet ved BI er åpent hverdager klokka 10-15 i neste uke.

– Så vil vi se an responsen, og eventuelt utvide tidsrommet og øke bemanningen dersom det blir behov for det, sier Mordal, og viser til at Kry også har en tilsvarende hurtigteststasjon på Oslo City med åpningstid 12.25-19.25, og et ordinært testsenter på Ensjø.

Hvem som helst kan nå komme til drop-in-testing. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...