Nordre Aker Budstikke

Mer efektiv veiskraping vil bedre fremkommeligheten for buss og gi bedre komfort for reisende. Foto: Sporveien

Åpner delvis for kjøring til og fra Storokrysset

…og et langt strekke på Grefsenveien stenger.

6. januar blir det nye, store endringer i trafikkmønsteret i Grefsenveien mellom Storo og Disen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 20.12.2019 kl 14:35

GREFSEN: Endringene som trer i kraft fra og med fra 6. januar 2020, er som følger:

  • Lettvintveien mellom Kjelsåsveien og Grefsenveien stenges for privatbiler.
  • Grefsenveien stenges for gjennomkjøring for privatbiler på strekningen fra krysset Doktor Smiths vei til Kapellveien. Dette gjelder i begge kjøreretninger.
  • Det blir mulig å kjøre ut i Storokrysset, fra Kapellveien. Dette gjelder i begge kjøreretninger.
  • Det blir ingen endringer i busstilbudet eller nåværende busstrasé.

Bedre for busstrafikken

Det er Sporveien som melder i en pressemelding 20. desember at de gjør endringene for å lette fremkommelighetsproblemene forbi anleggsområdet som er konsentrert rundt Disen. Årsaken er mye gjennomgangstrafikk kombinert med høy anleggsaktivitet forbi anleggsområdet som er konsentrert rundt Disen.

For å gi bedre vilkår for busstrafikken og sørge for god fremdrift i byggearbeidene, vil Grefsenveien i en periode fra 6. januar stenges for gjennomkjøring forbi Disen. Grepet tas nå slik at Grefsenveien mellom Storo og Disen kan stå ferdig til våren, som planlagt.

Fra 6. januar 2020 åpnes det for inn- og utkjøring til Storokrysset fra Grefsenveien, noe som gir området en ekstra utfartsvei. Foto: Sporveien

Sporveien er byggherre og ansvarlig for gjennomføringen av to infrastrukturprosjekter i Grefsenveien ovenfor Storokrysset: Mellom Storo og Disen, og mellom Platåveien og Kjelsåsalléen holdeplass litt lenger nord.


I sistnevnte prosjekt er trikkeinfrastrukturen ferdigstilt, noe som betyr at kjøremønsteret på Grefsenplatået og Kjelsås er tilbake til det opprinnelige, med trafikk i begge kjøreretninger i denne delen av Grefsenveien.

Lettvintveien stenges for vann- og avløpsarbeid. Foto: Sporveien

Blant arbeidene som skal gjennomføres i Grefsenveien mellom Storo og Disen er bygging av kummer og trikkespor i krysset Grefsenveien/Lettvintveien. Det krever at krysset der stenges for privatbiler.

– Sporveien har tidligere uttalt at vi ønsker å ha et forholdsvis åpent anleggsområde. Nå er vi ved et punkt der det visse steder er nødvendig å stramme noe inn på privatbiltrafikken. Vi gjør dette for å bedre vilkårene for bussen og sikre anleggsaktiviteten, slik at prosjektet mellom Storo og Disen holder planlagt fremdrift, sier kommunikasjonsansvarlig, Sven Øvergaard i Sporveien, i meldingen.

Sven Øvergaard er kommunikasjonsrådgiver for Grefsenveien-prosjektet i Sporveien. Foto: Karl Andreas Kjelstrup


Han legger til:

– Trafikkendringene som blir gjennomført etter nyttår, gjelder for privatbiler. For gående, syklende og kollektivreisende blir det ingen endringer, bortsett fra at kollektivtrafikktilbudet til sistnevnte gruppe blir bedre ved at veivedlikeholdet vil gå raskere. Sporveien henstiller til alle om å følge skiltingen i området.

Knapt noe «vindu» for veiutbedring i dag

Arbeidet i det øverste anleggsområdet krever midlertidig fjerning av privatbiler. Foto: Sporveien

Spesielt viktig er det å holde busstraseen i bedre stand med skraping flere ganger om dagen, ifølge Sporveien. Både Ruter og Sporveien har mottatt klager fra busspassasjerer som melder om dårlig kjørevei og forsinkelser som følge av at bussen har blitt stående og vente på grunn av bilkø og anleggsmaskiner. Hyppig vedlikehold av veien er spesielt viktig når det regner mye. Da må veien skrapes minst 3–4 ganger daglig, og denne operasjonen medfører at biler og busser blir stående å vente.

– Når det blir kø, opplever vi dessverre at noen utålmodige bilister velger å presse seg forbi ventende busser og det skaper fare for fotgjengerne, sier Sven Øvergaard.


Rom for nye løsninger nå

Nå ferdigstilles og åpnes mye av vei- og sporanlegget nedenfor Lettvintveien parallelt med stengingen av Lettvintveien. Det gir muligheter for andre løsninger, for å sikre fremdrift i anleggsdriften og fremkommeligheten for bussen, samtidig som det åpner for å bedre avviklingen av annen trafikk inn til ring 3, skriver Sporveien.

Fra Doktor Smiths vei og ned til Kapellveien utestenges privatbiltrafikken. Foto: Sporveien

Fra mandag 6. januar 2020 gjelder følgende:

  • Bilister kan kjøre Grefsenveien sørover i retning Storo, men ikke lenger enn til Doktor Smiths vei. Herfra og ned til Kapellveien blir Grefsenveien stengt for gjennomkjøring for privatbiler. Beboere som bor mellom krysset Grefsenveien/Doktor Smiths vei og Gransjordet kan kjøre til sine eiendommer.

  • Bilister som skal nedover Grefsenveien må velge alternative veier før de kommer ned til Doktor Smiths vei. Her er det flere muligheter.
  • For å sikre fremkommelighet, bedre sikt og trafikksikkerhet blir gateparkeringen i enkelte veier fjernet i en periode. Beboere som parkerer i gater bes følge ekstra med på skiltingen i ukene fremover.
  • Kapellveien blir åpen for kjøring i begge retninger. Her kan bilister også kjøre ned Grefsenveien og ut i Storokrysset. Denne strekningen vil ha toveistrafikk.
  • Det blir selvsagt mulig for alle å komme til eiendommene sine, men det blir noe mer omstendelig når Grefsenveien stenges mellom Doktor Smiths vei og Kapellveien.
  • Buss-tilbudet blir som i dag, og det forventes færre forsinkelser.

– Sporveien har forståelse for at enkelte vil føle frustrasjon og bekymring. Det tar tid å innarbeide nye rutiner for transport og fremkommelighet og vi beklager ulempen det er å sette seg inn i et nytt kjøremønster. Vi har imidlertid troen på at de kommende trafikkendringene vil forbedre dagens situasjon, sier Øvergaard.

Det er beregnet at trafikkomleggingen fra 6. januar 2020 vil gjelde i 5–6 uker.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...