Nordre Aker Budstikke

Åpner igjen serveringen for skifolket

Sesongen er i gang på Bjørnholt fra helgen. Foto: Karl Andreas Kjelstrup (Arkivfoto)

Bare å glede seg til at enda et serveringstilbud i marka igjen åpner dørene.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 22.01.2019 kl 11:10

NORDMARKA: Ikke før har vi fortalt om den nye skiløypa som Skiforeningen nå har gravd frem, fra Øyungsdammen, og over til veien mot Bjørnholt, like nord Kamphaugåsen, før Grete Klever på Bjørnholt, kan fortelle at nå åpner hun for servering til helgen:

«Velkommen til åpen kafé, lørdag og søndag fra klokken 11.00 - 17.00,» inviterer hun på Facebook-siden.

Hun frister med blant annet vafler, boller, rundtstykker, og varm suppe.

– Jeg har vært vertsskap her siden 1987, og det blir hyggelig å ta i mot skifolket igjen på kaféen, fra helgen av. Og da blir det åpent i helgene fremover i skisesongen. Bare å ønske alle velkommen, sier Grete på telefon til Nordre Aker Budstikke.

Om Bjørnholt

Det er mange forskjellige aktiviteter på Bjørnholt i løpet av året, store og små, for private og bedrifter:


«Bjørnholt er en gård og ei lita grend ved sydenden av Bjørnsjøen på veien mellom Hammeren og Kikut. Gården er drøyt 150 år gammel og eierens familie har holt til i Nordmarka fra 1600-tallet. Gården ble skilt ut fra Løvenskiold-eiendommen i 1988. Allerede i 1919 var det turist og serveringssted på småbruket Bjørnholt.»

LES OGSÅ: Han mener ubeskjedent at han serverer markas beste vafler!

Overtok

Det er en spennende historie om Bjørnholt. Årsskriftet for Maridalens Venner i 2009 har en lang artikkel av Helge Haakenstad om Markafolk - blant dem Grete på Bjørnholt:

«En tidlig oktoberdag med fine høstfarger og sol over skogene sitter jeg sammen med Grete Klever i kafeen på Bjørnholt. Den gamle Løvenskioldplassen ligger 370 meter over havet, ved sydenden av Bjørnsjøen, og består av ca. 30 dekar innmark. Rett nord for plassen ligger damvokterboligen og Nordmarka skole. Løvenskiold-Vækerø har brukt stedet som skogsarbeiderbolig i flere generasjoner, men i 1981 ble Bjørnholt ekspropriert, og Grete fikk kjøpe stedet. Hun kan fortelle at slekten hennes i Nordmarka går hele 350 år tilbake i tiden (…)

I barne- og ungdomsårene reiste jeg ofte til bestemor Gina og bestefar Birger på Bjørnholt (…) Jeg gikk syv år på Maridalen skole, fra 1962 til 1969, og jeg husker at jeg både syklet og gikk på ski til skolen.


Fra 1905 har det også vært servering på Bjørnholt. Jeg ble glad i Marka, og Bjørnholt ble mitt andre hjem
».

Hele artikkelen fra 2009 kan du lese på Maridalens venners nettside (ekstern lenke),

LES OGSÅ: Denne populære kafeen stenger for godt

Les mer om populære steder i marka nedenfor!

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...