Nordre Aker Budstikke

Åpnet ny kunstgressbane i 2016, nå må den rehabiliteres

Rina Mariann Hansen er glad for at arbeidet med utbedring av kunstgressbanen på Kringsjå er i gang. Men at den bare holdt i to år, er lite imponerende. Det er ikke samme entreprenør som gjorde arbeidet sist, som de på bildet. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Byråden forteller at det ikke ble gjort godt nok arbeid ved legging av forrige kunstgress.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 09.05.2019 kl 09:22

KRINGSJÅ:I 2016 ble Kringsjå kunstgressbane rehabilitert. Kort tid etter ble det klart at dreneringen i forbindelse med rehabiliteringen, ikke var bra nok.

Det ble såkalte svanker fordelt primært langs banens østre og vestre langside. Det ble i ettertid påvist at finavretting under banens undervarmerør var tett. En test utført av FIFA akkreditert testinstitutt fredag i forrige uke, viste at banen møter funksjonskravene med unntak av kravet til jevnhet, og som skal utbedres ved kommende rehabilitering, ifølge byrådsavdeling for kultur og idrett.

Idrettsbyråden og daglig leder i Lyn, Sjur Skridshol. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Noe av rehabiliteringen er reklamasjonsarbeider:

– Her er det ikke gjort godt nok arbeid, og noe av kostnadene ved utbedring blir dekket av reklamasjon, men ikke alt. Det betyr at penger som kunne gått til andre gode idrettsformål, i stedet må brukes på å rydde opp etter entreprenør som ikke leverte, sier idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap), da vi møter henne på Kringsjå, onsdag.


Daglig leder i Lyn, Sjur Skridshol er også på plass:

– Det som nå også blir bra er å få satt opp en lav mur, 20 centimeter rundt banen (journ. anm. plass-støt ringmur) som skal være en sperre for gummigranulatene, i tillegg blir det rister som fanger opp granulatene på vei ut fra banen (journ. anm. inntakselementer ved alle inn- og utganger) . Og så gleder vi oss til å få tilrettelagt for snødeponi, vi har jo ikke hatt noen steder å gjøre av snøen - med granulater - og som måkes fra banen, utenfor vestre langside.

Hjemmebanen til Toppserielaget til Lyn har ikke vært noe å skryte av den siste tiden. Nå blir det nytt dekke og kraftig oppgradering. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Økonomi

Slik ser regnestykket ut, for rehabilitering og oppgradering rundt og ved banen, på Kringsjå:

  • Kostnader knyttet til reklamasjon/forlik 500.000 kroner inkl. mva.
  • Estimert kontraktssum AF BES Skaaret ANS 3.200.000 kroner inkl. mva.
  • Adm. Kostnader, innleid PL 1.400.000 kroner inkl. mva.
  • Reserve, usikkerhet 1.400.000 kroner inkl. mva.
  • Prosjektets totale ramme 6.500.000 kroner inkl. mva.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...