Nordre Aker Budstikke

Åpnet nytt gymbygg etter omfattende vannskade

Gym- og musikkbygget til høyre i bildet. Her fra første skoledag i august. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Denne uka kunne endelig bybygget på Berg tas i bruk, etter forsinkelser på grunn av vannskader tidligere i år.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

BERG: I mars skulle Berg skole overta det helt nye tilbygget i skolegården, som inneholder gymsal og musikkrom. Men slik gikk det ikke. Et vannrør sprang lekk og det medførte at det ble store vannmengder inne i det splitter nye bygget. Sportsgulvet i gymsalene måtte rives opp og kastes på grunn av fuktskader, veggene måtte åpnes opp og den våte isolasjonen fjernes. Deretter måtte all fuktighet tørkes ut.

Kontraktssummen for det nye bygget var ifølge Undervisningsbygg rett over 36 millioner kroner. Ifølge Undervisningsbygg var skadene en forsikringssak, og kostet dermed ikke Undervisningsbygg noe ekstra.

Gymbygget på Berg skole. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Offisiell åpning

Tirsdag 4. september kunne endelig skolen ta bygget i bruk. Nybygget er passivhus med godt inneklima og ekstremt lavt energibehov, ifølge Undervisningsbygg.

Det er Asker Entreprenør som har utført arbeidet med nybygget. Prosjektleder Dag Halse Øverbakke i Undervisningsbygg er godt fornøyd med samarbeidet med entreprenøren.


– De har stått på veldig bra og har løst oppgaven på en utmerket måte, sier han.

Han roser også skolen.

– Skolen har vært veldig flinke til å samarbeide med oss og har tilpasset seg byggeprosessen på en veldig god måte. De har bidratt til å skape et tydelig skille mellom skole og byggeplass, sier han.

Det nye bygget har et bruksareal på om lag 1200 kvadratmeter. Det er et moderne og miljøvennlig bygg, med sedumtak og vannbåren varme fra varmesentral i nabobygget.

LES OGSÅ: I august sto 56 nye førsteklassinger klare for å starte på Berg skole

Tale fra elevrådsleder

Rektor Yngvil Hestenes og prosjektleder Dag Halse Øverbakke i Undervisningsbygg. Foto: Undervisningsbygg

Rektor Yngvil Hestenes takket Myklebust Øvrebø Arkitekter, Utdanningsetaten og Undervisningsbygg for godt samarbeid.

– Det er veldig fint endelig å komme i mål. Her skal vi ha det mye moro, sier hun.

Åpningsfesten ble avsluttet med snorklipping av elevrådet og flott tale fra elevrådsleder Godwin Diambilay.


– Det er kjempebra med et nytt gymbygg. Jeg håper dere passer godt på det nye gymbygget, så det holder seg fint, sier han til stor jubel fra sine medelever.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...