Nordre Aker Budstikke
Seksjonsheader

«Åpning for raskere T-banereiser»

– Må gjøres permanent.

Åpningen har gjort set enklere for alle som skal mot Vestgrensa, kolonihagen eller Gaustadbekkdalen. Foto: Kristen Knudsen

MENINGER: Dersom Ruter og Bymiljøetaten legger vekt på at rask atkomst til og fra stasjonene er en viktig egenskap ved transporttilbudet, bør man se på forbedringer.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 27.02.2019 kl 15:57

På T-banestasjon Ullevål stadion har noe positivt skjedd: Et hull har redusert reisetiden med ett minutt for noen av oss. (Ett minutt er den tiden T-banen trenger mellom to stasjoner).

Åpningen sett fra plattformen i retning sentrum. Foto: Kristen Knudsen

Det graves til ny Narvesenkiosk og annet ved stasjonen. Mens dette pågår er den utgangen sperret som er i enden lengst fra sentrum på nedadgående plattform, og som er universelt utformet. Da ble alle henvist til den andre utgangen, som er en trapp. Derfor har det blitt skåret åpning i muren i den enden av plattformen som er nærmest sentrum, som rullestolbrukere, barnevogner – og andre fotgjengere – kan bruke, uten trinn.

I Ruters varsling i oktober blir hullet betegnet som «midlertidig atkomst». Av to grunner må denne åpningen gjøres permanent!

  • For alle som skal til Kolonihagestien i retning Athletica, kolonihagene og en rekke boliger, gir åpningen en tidsbesparelse på ett minutt sammenlignet med å gå trappen. Et hovedhensyn med kollektivtransport er at folk skal komme seg raskt fra A til B. Da er lett tilgang til og fra plattform like viktig som å kjøre togene fortere.
  • I tillegg vil åpningen være et varig bedre tilbud til folk som trenger universelt utformet stasjon og som skal til eller fra sted på vestsiden av Sognsveien, f.eks. Kiwi, Elkjøp eller i retning Blindern Vgs eller Sogn studentby. Uten åpningen må de krysse Sognsveien på en fotgjengerovergang, med den trafikkrisikoen det gir.

Den provisoriske åpningen sett fra kolonihagestien. Foto: Kristen Knudsen


Dersom Ruter og Bymiljøetaten legger vekt på at rask atkomst til og fra stasjonene er en viktig egenskap ved transporttilbudet, bør man se på forbedringer også andre steder. Et eksempel i Nordre Aker bydel: Ved oppadgående plattform Tåsen på Sognsvannslinjen kunne det lages en enkel forbindelse fra nedre ende av platttformen. De aller fleste som går av skal ned mot Tåsen senter eller Blåsbortveien. Disse kunne spare 20 sekunder på en slik åpning. Ikke mye per gang kanskje, men igjen: et mål for kollektivbudet er at folk skal komme raskt frem.

DELTA I DEBATTEN! Send ditt innlegg til meninger@nab.no!

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...