Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Nå skal de erobre verden:

App som minner foreldrene om at unga skal på kamp

Rita Gamlem Kristiansen forteller at de nå også bruker Spond i håndballgruppa. Her sammen med den ene gründeren Per Otto Wold med sønnen. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

– Og også gjøre det lettere for alle ildsjelene; foreldretrenere, oppmenn og lagledere å holde oversikten, sier app'gründerne Per Otto Wold og Magnus Køber, som nå tar opp konkurransen med selveste Facebook.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 28.04.2016 kl 09:50

KJELSÅS: For tre år siden opplevde Magnus Køber fra Kjelsås flere ganger at barna gikk glipp av kamper og treninger. Rett og slett fordi det var vanskelig å få oversikt over alle aktivitetene som barna hans skulle på.

Informasjon kom på mail, Facebook, SMS, i excel-ark og andre vedlegg.

Endringer

– I tillegg var det en stor oppgave å holde oversikt over alle endringer som gjerne skjedde i løpet av uken, forteller Magnus.

Under en lunsj med Per Otto Wold fra Korsvoll kom det frem at han opplevde det samme i sitt nærmiljø. Det var nesten umulig å holde oversikt.

Begge hadde jobbet sammen før, senest i analyseselskapet Point Carbon som ble solgt til Thomson Reuters for over en milliard kroner i 2010.

Derfor ingen førstereisgutter som under nevnte lunch begynte snakke om hvorfor ingen laget noe bedre enn dagens systemer? Like greit å gjøre det selv da - med Spond.

Magnus Køber og Per Otto Wold med app'en som skal gjøre livet lettere for små og store. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

LES OGSÅ: Enda flere festivaldager på OverOslo.

Innovasjon Norge og investorer

Med støtte fra innovasjon Norge, med Aksel Lund Svindal og andre investorer med på laget begynte den lange prosessen med å finne ut hva som var kjerneproblemet, lage mange versjoner og få tilbakemeldinger fra testbrukere.

Idrettslagene

De spurte de lokale idrettslagene.

– Vi er svært takknemlige for at Kjelsås og Korsvoll idrettslag har vært med og prøvd ut Spond, samt gitt feedback underveis. Spond er nå en veldig enkel, men likevel funksjonell app som løser problemer hverken Facebook, Mail eller SMS klarer. Og på en mye enklere måte, ifølge Magnus og Per Otto, som Nordre Aker Budstikke møter på Myrerjordet - en travel fotballettermiddag for små og store.

Fordelene

Gründerne ramser opp fordelene med app'en: Flere foresatte kan svare på vegne av ett barn, slik at mor får beskjed når far har sagt at barnet skal være med på kamp. Treneren får bare opp antall spillere som kommer, ikke hvor mange ulike foreldre som har svart .

I tillegg: At man kan sende påminnelse til bare de som ikke har svart med ett klikk, og at mottagerne ikke trenger ha noen app. Men kan få Spond på SMS eller e-post. I forhold til Mail og SMS, gjelder jo at man får full kalender og såkalt kartintegrasjon.

LES OGSÅ: Hett i terrassehuset!

Oppmann - eller oppkvinne - Elin Trapnes og 09-gutta har brukt Spond i ett års tid og er godt fornøyde. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

2009-gutta

Elin Trapnes, oppmann på Kjelsås Gutter 2009 er godt fornøyd med Spond så langt.

– Vi har brukt Spond i ett års tid. Men vi bruker det jo mest i forbindelse med cup'er, disse er jo fortsatt for små for seriespill, sier Elin, foran mange ivrige små 09'ere utpå Myrerjordet-banen.

Hun fortsetter.

– Vi slipper mailer og google sheets. Vi kan også purre på de som ikke har svart ennå. App'en kan også brukes til å finne møtedager, foreslå flere tider, så kan man stemme på det som passer. Det er noe vi bruker i særlig trenergruppen.

– Når folk ikke har svart kan man sende en påminnelse til de som ikke har svart - ikke til hele grupper som i fellesmail. Som jo kan være irriterende å motta hvis man har svart. Samt har jeg nå prøvd ut muligheten for å eksportere listen over de som ønsker å delta på et arrangement til Excel - fiks ferdig oversikt med andre ord.

Det er også mulig å dele bilder og innlegg via Spond.

– Vi har også gitt tilbakemeldinger på Spond underveis, så de endrer underveis. Det er virkelig praktisk. Og alle kan jo bruke Spond, det er ikke som Facebook der er det jo ikke alle som ønsker å være der, sier Elin.

Magnus Køber til venstre og Per Otto Wold har brukt mye tid på å utvikle app'en - og testet den ut i Kjelsås og Korsvoll IL. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Klare

Nå er gründerne og App'en klar til å erobre hele Norge og selvsagt resten av verden.

– Som aktive fedre med barn i idretten, er vi også avhengige av app'en selv i hverdagen. Så uansett da, så har vi i hvert fall løst det problemet vi diskuterte i lunchen for tre år siden. Nå skal vi overbevise resten!

Svarer Magnus og Per Otto. Eller responderer, eller snarere spond'er de to lokale gründerne.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...